PSV speelt gelijk bij debuut Max

PSV heeft in zijn zevende oefenwedstrijd van dit seizoen gelijk gespeeld. Tegen Viktoria Köln werd het 1-1. Een verslag.

Doan ontbreekt vanwege overgang
Op de PSV Campus kon Roger Schmidt naast zijn internationals geen beroep doen op Maxi Romero, Bruma en Armando Obispo (wegens fysieke redenen) en Ritsu Doan. De Japanner heeft van PSV de ruimte gekregen een overgang af te ronden en was daardoor niet getuige van het officieuze debuut van vleugelverdediger Philipp Max. Want ondanks al die afwezigen bracht PSV donderdagmiddag met onder anderen hem, Donyell Malen Timo Baumgartl een sterk team op de been tegen de Duitse derdeklasser.

Veel kansen, Viergever scoort
Dat team kreeg voor rust ook enkele grote kansen. De grootste misschien al wel in de openingsminuten van de wedstrijd. Na een sterk blok van Ryan Thomas kon Noni Madueke namelijk ongehinderd op het doel af, maar zijn inzet leverde geen succes op. Ook Donyell Malen was enkele keren heel gevaarlijk zonder te scoren. Kort voor rust was alsnog raak. Nick Viergever tikte een voorzet van nieuwkomer Max simpel binnen na een eerder afgeslagen hoekschop: 1-0.

Madueke mist een flinke kans in de beginfase van de wedstrijd Madueke mist een flinke kans in de beginfase van de wedstrijd

Snelle gelijkmaker
Met Sam Lammers, Jeroen Zoet, Joël Piroe en Olivier Boscagli koud in het veld, maakte Viktoria Köln snel na rust alweer gelijk. Een directe vrije trap verdween via de onderkant van de lat achter Zoet in het doel. Het antwoord van PSV liet even op zich wachten, maar volgde in de persoon van Piroe. De aanvaller kapte zo’n twintig minuten voor tijd naar binnen en plaatste de bal gevoelig op de paal. Niet veel later probeerde Lammers iets soortgelijks, maar ook hij kon PSV niet aan een volgende oefenzege helpen.