PSV scoort tien keer tegen Delbrücker SC

PSV scoort tien keer tegen Delbrücker SC
2 min
PSV1

Na de 6-2 zege op RWD Molenbeek heeft PSV opnieuw uitgehaald in de oefencampagne. Woensdagavond scoorde de ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt zelfs tienmaal in het met 10-1 gewonnen oefenduel tegen Delbrücker SC.

Zesklapper in de eerste helft
Tijdens de tweede oefenwedstrijd van het seizoen schoot PSV werkelijk uit de startblokken. Binnen een half uur zag Schmidt zijn ploeg liefst vijf keer scoren en bij vrijwel alle doelpunten was Noni Madueke betrokken. De Engelse aanvaller gaf drie assists en nam zelf één treffer voor zijn rekening. Ook Eran Zahavi (0-1) en Mario Götze (0-5) scoorden. Yorbe Vertessen was zelfs tweemaal trefzeker (0-2 en 0-3). Na een tegentreffer van Delbrücker SC was het weer de beurt aan Madueke. Met links krulde hij de 1-6 tegen de touwen.

Hattrick Fofana, Pröpper maakt tiende  
Met een volledig ander elftal liep PSV na rust verder uit. Met name de tandem Bruma/Fodé Fofana onderscheidde zich. Laatstgenoemde nam de 1-7, 1-8 en 1-9 voor zijn rekening. Tweemaal deed hij dat na een knappe actie van de Portugese vleugelaanvaller. Het slotakkoord was voor Davy Pröpper. De middenvelder schoot vanaf de rand van de zestienmeter de 1-10 tegen de touwen. De komende dagen traint PSV, zaterdag wacht de derde oefenwedstrijd.

Opstelling PSV voor rust
Drommel; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Rosario, Sangaré; Vertessen, Götze; Zahavi, Madueke
Opstelling PSV na rust
Müller; Mwene, Viergever, Boscagli, Oppegard(Sambo/67); Van Ginkel, Pröpper; Bruma, Antonisse; Ihattaren, Fofana