PSV pas na rust langs FC Utrecht: 3-1

PSV heeft het blok wedstrijden voor de laatste interlandbreak van 2015 afgesloten met een 3-1 zege op FC Utrecht. De ploeg van trainer Phillip Cocu had het niet altijd even makkelijk, maar doelpunten van Héctor Moreno, Santiago Arias en Luuk de Jong maakten in het Philips Stadion het verschil.

Spectaculaire poging van Adam Maher | © Pics United Spectaculaire poging van Adam Maher | © Pics United

Moreno bezorgt PSV vroege voorsprong
Ondanks een wisselvallige, wat rommelige eerste helft kende PSV een droomstart. Nadat Bruma eerder al op de paal kopte, pikte Guardado de bal in de tweede minuut op, bediende zijn landgenoot Moreno, die PSV op zijn beurt met een schuiver op 1-0 zette. Ondanks goede mogelijkheden via De Jong (lat uit de draai) en Locadia (schot uit de stuit, gekeerd door FC Utrecht-doelman Ruiter) was dat de enige keer dat het publiek kon juichen. Te vaak kwamen passes niet aan of wist PSV een uitbraak niet uit te spelen. FC Utrecht stelde daar vooral gevaar van Haller tegenover. Met zijn fysieke spel hield de Fransman de PSV-verdediging constant bezig. Een treffer leverde het echter niet op.

Vreugde na de vroege openingstreffer via Héctor Moreno | © Pics United Vreugde na de vroege openingstreffer via Héctor Moreno | © Pics United

Arias en De Jong zorgen voor opluchting
Zo goed als de eerste helft begon, zo slecht begon de tweede. Binnen vier minuten kwam FC Utrecht namelijk langszij. Driemaal mocht de ploeg van Ten Hag aanleggen, waarbij het na Zoet en de paal de derde keer wel het doel vond via Ramselaar: 1-1. Voor Cocu was dat aanleiding om te wisselen. Maher en Narsingh verlieten het veld en voor hen kwamen Hendrix en Pereiro in het veld. Vooral laatstgenoemde liet zich in positief opzicht gelden. Bij de 2-1 van Arias was de Uruguayaan de aangever en bij de 3-1 van De Jong stuurde hij Locadia met een simpele voetbeweging diep, die op zijn beurt de PSV-aanvoerder bediende. Tussen die doelpunten door miste De Jong nog wel een strafschop. Die misser bleek achteraf niet van belang, want de drie punten bleven in Eindhoven. Belangrijk met Feyenoord - Ajax deze speelronde op het programma.

Vreugde bij Pereiro en Arias na de nieuwe voorsprong voor PSV | © Pics United Vreugde bij Pereiro en Arias na de nieuwe voorsprong voor PSV | © Pics United