PSV overtuigt tegen Hertha BSC

PSV1

Met debutant Yvon Mvogo in het doel heeft PSV de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC overtuigend gewonnen. Op het trainingscomplex van de ambitieuze Duitse club won de ploeg van Roger Schmidt met liefst 4-0.

Basisdebuut
Mvogo, afgelopen dinsdag aangetrokken, begon tegen de ploeg uit de Bundesliga direct onder de lat bij PSV, dat voor het eerst tijdens de voorbereiding lange tijd met dezelfde spelers op het veld stond. Dat was ook direct te zien aan het spel van de ploeg van Schmidt. Zo moest de Zwitserse doelman pas na een half uur voor het eerst ingrijpen bij gevaar van Hertha BSC. Daarvoor nam PSV lange tijd brutaal het gewicht van de wedstrijd op zich. Dat leverde mooie combinaties, snelle omschakelmomenten en wat gevaar van Mohamed Ihattaren, Donyell Malen en de als rechtsback gestarte Jorrit Hendrix op.

Malen troeft Rekik af
Een kleine tien minuten voor rust kwam PSV verdiend op voorsprong. Na een pass van de sterk spelende Pablo Rosario troefde Donyell Malen voormalig PSV’er Karim Rekik af en verraste hij vervolgens de Noorse keeper van Hertha BSC in de korte hoek: 0-1. Enkele minuten na rust werd de score voor PSV nog een stukje mooier toen Hertha BSC-verdediger Niklas Stark met een eigen doelpunt voor 0-2 tekende.

Yvon Mvogo liet zichzelf zien tijdens zijn eerste wedstrijd voor PSV Yvon Mvogo liet zichzelf zien tijdens zijn eerste wedstrijd voor PSV

Grote uitslag
Het doelpunt kwam tot stand na sterk doorzetten van Sam Lammers. Aanvallend had PSV na rust van de Duitsers amper iets te vrezen. Het spel van PSV daarentegen oogde stabiel, vol zelfvertrouwen en dat Cody Gakpo de score uiteindelijk naar 0-3 tilde was daarvan een logisch gevolg. De Eindhovenaar rondde een fraaie aanval zo’n twintig minuten voor tijd na een balletje breed van Malen simpel af. Niet gek veel later drukte Lammers PSV’s vierde treffer en daarmee ook de eindstand tegen de touwen.