PSV ontmoet Galatasaray in voorronde Champions League

Artikel
PSV ontmoet Galatasaray in voorronde Champions League

PSV speelt in de tweede voorronde van de UEFA Champions League tegen Galatasaray. Dat heeft de loting van de UEFA woensdagmiddag uitgewezen. De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt begint met een thuiswedstrijd.

De Jong: Ambitie is groepsfase  
Dat betekent dat PSV op dinsdag 20 of woensdag 21 juli in het Philips Stadion speelt en op 27 of 28 juli voor de return naar Istanbul reist. “We staan voor een mooie uitdaging”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong. “Galatasaray is afgelopen jaar als tweede geëindigd in de Turkse competitie. Het is op dit moment uiteraard nog lastig om aan te geven wat het exacte niveau van Galatasaray is, maar uit het resultaat van afgelopen seizoen mag je opmaken dat zij en PSV aan elkaar gewaard zijn. Wij hebben de ambitie om de groepsfase van de Champions League te halen en daarvoor zal alles, wanneer de selectie op 25 juni aan de voorbereiding begint, in het teken staan.”

Stadion open voor supporters
De UEFA heeft besloten om tijdens alle voorronde duels enkel thuissupporters toe te laten. PSV houdt daarbij vast aan de regels die de Nederlandse overheid heeft opgesteld. Dat betekent dat er in het Philips Stadion minimaal 25.000 PSV-supporters welkom zijn. Zij moeten kunnen aantonen dat zij volledig gevaccineerd zijn of een (gratis) negatieve coronatest kunnen overleggen. “Het is fantastisch dat we binnenkort met onze fans kunnen genieten van voetbal. Hier hebben we lang naar uitgekeken”, zegt Commercieel Directeur Frans Janssen. “Maar in onze optiek horen daar ook uitsupporters bij. Wij vinden het jammer en onbegrijpelijk dat de UEFA anders heeft besloten. Heel Europa versoepelt, tijdens het EK vliegen voetballiefhebbers het eigen nationale team achterna, maar in clubverband blijkt dat volgens de bond niet mogelijk. Dat vinden we niet uitlegbaar.”

Informatie over de kaartverkoop van PSV - Galatasaray volgt snel.