PSV O19 wint Sinobo Guoan Cup in China

Artikel
PSV O19 wint Sinobo Guoan Cup in China

PSV O19 heeft in Beijing, de hoofdstad van China, de Sinobo Guoan Cup gewonnen. Het team van Ruud van Nistelrooy won in de finale na penalty’s van het Braziliaanse Cruzeiro. Noni Madueke werd speler van het toernooi.

Sinobo Guoan Cup
PSV O19 verblijft een week in China voor de Sinobo Guoan Cup, georganiseerd door de gelijknamige club uit Beijing: FC Guoan. In de groepsfase speelde het team tegen FC Guoan (2-0 winst), Cruzeiro (3-1 verlies) en Wolverhampton (1-1). De piepjonge PSV-ploeg werd daardoor tweede in de poule. In de halve finale wachtte Boca Juniors. Het Argentijnse team werd in een verhitte strijd met 1-0 verslagen. Tegenstander in de finale was opnieuw het Braziliaanse Cruzeiro. De wedstrijd tegen de fysiek sterke ploeg eindigde in 1-1, waarna strafschoppen volgden. Keeper Aron van Lare stond op doel vanwege een schorsing van eerste keeper Maxime Delanghe en stopte twee penalty’s.

Speler van het toernooi
Noni Madueke werd door de Sinobo Guoan Cup uitgeroepen tot speler van het toernooi. De Engelsman ontving een trofee uit handen van FC Guoan Beijing.

Team
Maxime Delanghe, Shurandy Sambo, Mees Kreekels, Emmanuel Matuta, Dennis Vos, Joost de Schutter, Nigel Thomas, Damian Timan, Djenairo Daniels, Noni Madueke, Jeremy Antonisse, Alberto Puts, Dylan Hopman, D’Leanu Arts, Aron van Lare, Mylian Jimenez, Mohammed Amin Doudah, Mathijs Tielemans en Peter Strijbosch reisden mee naar China.

Bekijk ook