PSV O13 vierde op toernooi, Van Duiven eist hoofdrol op bij O14

Artikel
PSV O13 vierde op toernooi, Van Duiven eist hoofdrol op bij O14

Naast het eerste is ook de jeugd van PSV een belangrijk onderdeel van de club. Spelers worden opgeleid om uiteindelijk een mooie carrière te kunnen maken. Hieronder lees je hoe het de jeugdteams is vergaan.

PSV O13
Nu de competitiewedstrijden ten einde zijn voor PSV O13, spelen zij nog een paar toernooien. In het Belgische Bassevelde nam de ploeg van Hidde van Boven deel aan de U13 Cup Bassevelde. Bij de loting werd PSV gekoppeld aan Crossfire USA, AA Gent en Atletico Madrid. Tegen de Amerikanen en Belgen werden twee overwinningen behaald. Ondanks een nederlaag tegen Atletico Madrid plaatste de O13 zich voor de kwartfinale.

Daarin was FC Nantes de tegenstander. Een wedstrijd waarin PSV het lastig had. Desondanks werd er een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. PSV nam die beter en bereikte zo de halve finale. Daarin trof het KIA uit Iran. In de slotfase werd er helaas verloren van de uiteindelijke toernooiwinnaar. Door de nederlaag was Anderlecht de laatste tegenstander. De club uit Brussel trok uiteindelijk aan het langste eind waardoor PSV op een vierde plaats terecht kwam.

PSV O14
Ook PSV O14 kwam in actie alleen dan in competitieverband. Op De Herdgang waren het de leeftijdgenoten van NAC die op bezoek kwamen. Het werd een mooie middag voor PSV O14. Een hoofdrol was weggelegd voor Jason van Duiven. Maar liefst vier keer prikte hij de bal in het doel. Ook Emir Bars en Khaled Razak waren doeltreffend. Zo stokte de doelpuntenproductie uiteindelijk op zes. NAC scoorde ook nog twee keer, maar door de 6-2 overwinning bleven de punten in Eindhoven.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video