PSV niet langs Groningse muur

PSV is in de Eredivisie tegen zijn eerste puntenverlies aangelopen. Tegen FC Groningen kwam de ploeg ondanks vele kansen, mogelijkheden en veel strijd niet tot scoren: 0-0.

Rood Bacuna, De Jong mist penalty
In een levendige eerste helft waren het niet de doelpunten die de aandacht trokken, maar de vele overtredingen van FC Groningen. Met name Juninho Bacuna had letterlijk zijn handen en voeten vol aan de PSV’ers. Zo gek was het dan ook niet dat hij na een half uur met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. Ondanks de man meer situatie kon PSV niet echt profiteren. Groningen verdedigde compact, waardoor de ploeg van Phillip Cocu moeite had kansen te creëren. Toch had PSV op voorsprong moeten staan. Kort voor rust wees scheidsrechter Nijhuis naar de stip toen Narsingh ten val werd gebracht, Luuk de Jong schoot de bal echter recht op Sergio Padt af.

De Jong in duel met Bacuna, die al vroeg in de eerste helft een rode kaart kreeg De Jong in duel met Bacuna, die al vroeg in de eerste helft een rode kaart kreeg

Dertig schoten zonder resultaat
Eerder in de eerste helft voorkwam Andrés Guardado een achterstand door eigen balverlies voor de doellijn te herstellen. Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het Groningse doel en dat leverde, zeker in de openingsfase van de tweede helft, kans na kans op. Luuk de Jong knikte over en vond een bewaker op de op zijn pad, Guardado de vingertoppen van Padt en Nicolas Isimat het zijnet. Ook pogingen van Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro vonden het doel niet. Zo’n 25 minuten voor tijd ging de stormloop op het doel wat liggen. PSV zocht het doel van FC Groningen uiteraard nog wel op, maar echt grote kansen werden niet meer gecreëerd. Zodoende bleef het ondanks ruim 30 schoten van PSV bij 0-0.

Willems had een aantal goede voorzetten in huis tegen FC Groningen Willems had een aantal goede voorzetten in huis tegen FC Groningen