PSV neemt Dumfries over van sc Heerenveen

Artikel
PSV neemt Dumfries over van sc Heerenveen

PSV heeft zich versterkt met Denzel Dumfries. De 22-jarige vleugelverdediger komt per direct over van sc Heerenveen en tekende eerder vandaag in het Philips Stadion een contract dat hem tot de zomer van 2023 aan PSV verbindt. “Ik voel me fantastisch.”

Talent van het jaar  
Denzel Dumfries (Rotterdam, 18 april 1996) begint komend seizoen aan zijn derde jaar in de Eredivisie. De Jong Oranje-international werd opgeleid door Sparta Rotterdam, waarvoor hij op 20 februari 2015 in het betaald voetbal ook debuteerde. Uitgegroeid tot basisspeler vierde hij een jaar later het kampioenschap van de Jupiler League met de Rotterdammers. In datzelfde seizoen werd Dumfries uitgeroepen tot talent van het jaar. “Toen ik bij Sparta speelde was er al enigszins contact”, vertelde Dumfries tijdens zijn presentatie. “Daarna is PSV me blijven volgen.”

Tekst loopt verder onder de foto

Belangrijk in Friesland  
Na een uitstekend debuutseizoen in de Eredivisie met Sparta nam sc Heerenveen de back vorige zomer over. In Friese dienst kwam hij tot 37 officiële duels, waarin hij vijf keer scoorde en achtmaal een assist gaf. “Ik heb een fantastisch jaar gekend bij Heerenveen, maar het plaatje dat PSV schetste klopte”, reageert Dumfries, die eerder vandaag zijn keuring met succes afrondde.

'Vlammen'
Aansluitend daarop vertelde Dumfries over zijn transfer naar het Philips Stadion. “Ik voel me fantastisch. PSV is een geweldige club met een prachtig stadion, waar in het verleden vele toppers speelden. Dat vond ik al toen ik vroeger naar de club op tv keek. Ik heb hard gewerkt om hier te kunnen staan en ga er alles aan doen om te slagen. Wat er van mij verwacht mag worden? Duels van mijn directe tegenstander winnen, dat vind ik gewoon mooi. Die winnaarsmentaliteit wil ik aan de supporters laten zien. Ik wil gaan vlammen.”

Bekijk ook