PSV neemt Bart Ramselaar over van FC Utrecht

Artikel
PSV neemt Bart Ramselaar over van FC Utrecht

Bart Ramselaar wordt PSV’er. De 20-jarige middenvelder uit Amersfoort doorstond met succes zijn medische keuring en zet deze ochtend op De Herdgang zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Ramselaar, van 29 juni 1996, voegt zich vandaag bij de selectie van trainer Phillip Cocu en werkt ook direct zijn eerste groepstraining af.

Opgeleid bij FC Utrecht
PSV neemt Bart Ramselaar over van FC Utrecht, de club die hem in 2010 in de jeugdopleiding opnam en waarmee PSV eerder een akkoord bereikte over de voorwaarden voor een transfer. Bij FC Utrecht stond Ramselaar al snel te boek als groot talent. Hij doorliep er alle hogere jeugdelftallen en debuteerde op 1 maart 2015 in de Eredivisie tegen Feyenoord. In totaal speelde hij tot nu toe 41 competitiewedstrijden, waarin hij 6 keer scoorde.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

Bart Ramselaar in duel met Davy Pröpper eerder dit seizoen Bart Ramselaar in duel met Davy Pröpper eerder dit seizoen

Trefzeker in het Philips Stadion
Vorig seizoen miste Ramselaar geen enkel competitieduel van FC Utrecht en liet hij zich al gelden in het Philips Stadion. In het door PSV met 3-1 gewonnen competitieduel was hij verantwoordelijk voor de enige Utrechtse treffer. In het bekerduel met PSV afgelopen seizoen (3-1 winst voor FC Utrecht) scoorde hij in Eindhoven zelfs twee keer. Ramselaar is meervoudig Oranje O19- en Jong Oranje-international en werd in mei van dit jaar voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Van een debuut kwam het, wegens blessureleed, destijds echter nog niet.

De eerste vraag is voor jou!
PSV geeft fans exclusief de kans onze nieuwste aanwinst als eerste een vraag te stellen. Wie dat wil moet er snel bij zijn. Rond 09.45 uur beantwoordt Ramselaar vragen van supporters via Facebook live. Heb je het gemist? Geen probleem, je kunt het item gewoon terugkijken op ons account.

Bart Ramselaar ondergaat tests op de fiets Bart Ramselaar ondergaat tests op de fiets