PSV legt Simon Poulsen twee seizoenen vast

Artikel
PSV legt Simon Poulsen twee seizoenen vast

Simon Poulsen (30) heeft vrijdagavond bij PSV een contract getekend tot en met 2017. De Deense verdediger komt transfervrij over van AZ.

Keuring en ondertekening
Linksback Poulsen (7 oktober 1984) onderging vrijdag zijn medische keuring, waarna hij in bijzijn van technisch manager Marcel Brands zijn handtekening zette voor PSV. De Deens international begon zijn loopbaan in zijn vaderland in 2002, waarna hij in 2008 naar AZ kwam. In 2012 vertrok hij naar Sampdoria, om daarna terug te keren in Alkmaar. Op zijn erelijst prijken de titel van 2009, Johan Cruijff Schaal (2009) en deelname aan het WK (2010) en EK (2012). Poulsen is de tweede aanwinst van PSV voor het seizoen 2015-2016.

Reactie Simon Poulsen aan PSV TV
“Een geweldige kans als de kampioen je vraagt om te komen”, aldus Poulsen in een eerste reactie aan PSV TV. “Ik wil heel graag meehelpen aan een nieuw kampioenschap. Ik zal keihard werken en hoop dat ik mijn kans krijg me te laten zien voor PSV”, aldus de Deen.

Marcel Brands schudt Simon Poulsen de hand | © PSV Media Marcel Brands schudt Simon Poulsen de hand | © PSV Media

Reactie Marcel Brands
“We verliezen Abel Tamata na dit seizoen en we willen aan die kant toch twee opties hebben, met Willems en Poulsen. Hij is een heel ervaren jongen, om hem achter Jetro te hebben is perfect. Hij zal een goede rol spelen in de groep, dat zit ook in zijn karakter. Hij is natuurlijk ook de taal machtig omdat hij al lang in Nederland is”, aldus Brands tegenover PSV TV. “Hij vindt het een enorme kans en was ook meteen heel enthousiast toen ik hem benaderde. Het is daarna heel snel gegaan.”

Kijk later op PSV TV om de hele interviews met Poulsen en Brands te zien