PSV legt Isimat-Mirin definitief vast

Artikel
PSV legt Isimat-Mirin definitief vast

PSV neemt Nicolas Isimat-Mirin (23) definitief over van AS Monaco. Technisch manager Marcel Brands bevestigt dat de verdediger en PSV een contract tot 2019 zijn overeengekomen. De verbintenis gaat per 1 juli in.

Stabiel selectielid én sfeermaker
Een klein jaar geleden zaten PSV en Isimat ook al met elkaar aan tafel, destijds om de huur voor één seizoen af te ronden. Gedurende het afgelopen seizoen bleek waarom PSV de Fransman zo graag wilde huren. In het kampioensjaar maakte de verdediger indruk binnen de selectie van hoofdcoach Phillip Cocu en kwam hij naast zes UEFA Europa Leagueduels en drie wedstrijden in het toernooi om de KNVB Beker ook tot vijftien wedstrijden in de Eredivisie. Tegen FC Groningen was Isimat zelfs verantwoordelijk voor de winnende 2-1.

‘Samen met de fans op naar nieuwe successen’
“Ik ben blij met alle reacties van de fans sinds het kampioenschap en het feest”, vertelde de Fransman tegenover PSV TV. “Net zoals ik heel blij ben dat ik nu definitief bij PSV kan spelen. Een grote club, met geweldige fans. Ik wil er samen met hun steun alles aan doen om het succes van vorig jaar door te zetten. Ik ben echt heel blij met mijn contract hier”, zei Isimat.

Roots in Haïti
Nicolas Isimat-Mirin werd op 15 november 1991 geboren in Meudon, een plaatsje net onder de Franse hoofdstad Parijs. Hij is Fransman van Haïtiaanse afkomst. Zijn profloopbaan begon in 2010 bij Valenciennes. Voor die club speelde hij in drie jaar tijd 79 wedstrijden, waarin hij twee keer tot scoren kwam. In 2013 vertrok de centrale verdediger naar AS Monaco. Daar kwam hij tot zes wedstrijden in het eerste elftal, waarna PSV hem vorig seizoen op huurbasis overnam. Daarnaast speelde Isimat-Mirin tot nu toe 5 interlands voor de beloftenploeg van Frankrijk en speelde hij drie wedstrijden voor het Franse elftal voor spelers tot 20 jaar