PSV legt doelman Robbin Ruiter vast

Artikel
PSV legt doelman Robbin Ruiter vast

Robbin Ruiter heeft een tweejarig contract getekend bij PSV. De 32-jarige Volendamse doelman komt transfervrij over van Sunderland. “Als topsporter streef je altijd het hoogste na. Ik heb geen moment getwijfeld toen PSV zich meldde”, reageert Ruiter, die met PSV tevens een optie voor derde seizoen overeen kwam.

Topclub
Met Ruiter voegt PSV een gelouterde doelman aan de selectie toe. De afgelopen twee seizoenen verdedigde hij in het noordoosten van Engeland het doel van Sunderland. Daarvoor was Ruiter in de Eredivisie jaren actief als eerste doelman van FC Utrecht waarvoor hij in vijf seizoenen ruim 130 wedstrijden keepte. “Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om me te laten zien bij een topclub in Nederland. Bij een club als PSV is er een dynamiek die je bij veel andere clubs niet treft. Daar kijk ik erg naar uit”, aldus Ruiter.

Direct inzetbaar
Technisch manager John de Jong legt uit waarom PSV voor Ruiter heeft gekozen. “We hebben op dit  moment met Jeroen Zoet en Mike van de Meulenhof twee fitte keepers voor de A-selectie,” vertelt De Jong. “Lars Unnerstall en Yanick van Osch zijn aan het revalideren, Hidde Jurjus vertrekt vandaag nog en in Luuk Koopmans is dermate veel interesse dat een vertrek in de lijn der verwachting ligt. Daarom wilden we graag een ervaren doelman aan de groep toevoegen. Robbin is een prima keeper, topfit en direct inzetbaar. We zijn blij dat hij voor PSV heeft gekozen.”

Volendam
Ruiter, van 25 maart 1987, groeide op in Volendam en werd al op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van FC Volendam opgenomen. Voor die ploeg maakte hij in 2009 zijn debuut in het betaald voetbal. In dat jaar groeide hij uiteindelijk uit tot eerste doelman tot hij in 2012 werd overgenomen door FC Utrecht.

Bekijk ook