PSV langer door met Yorbe Vertessen

PSV langer door met Yorbe Vertessen
2 min
PSV1

PSV heeft het contract van Yorbe Vertessen (20) opengebroken en verlengd. De talentvolle Belgische aanvaller heeft zich voor vier seizoenen aan PSV verbonden en staat daardoor tot 2025 contract in het Philips Stadion. ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat PSV met dit contract uitspreekt’, reageert de aanvaller.

Doorbraak  
Voor Yorbe Vertessen was seizoen 2020-2021 het jaar van zijn definitieve doorbraak. De aanvaller sloot half januari definitief aan bij de A-selectie, debuteerde in het eerste elftal en maakte zijn eerste doelpunten voor PSV. De Belg doorliep vanaf de F-jeugd de hele jeugdopleiding en speelde dit seizoen in totaal zeventien duels (alle competities). Vertessen scoorde daarin tweemaal en gaf drie assists. “Yorbe is het ultieme bewijs dat hard werken en geduld opbrengen loont en daarmee is hij een voorbeeld voor alle talenten van de PSV Academy”, zegt Technisch Directeur John de Jong.

Vertrouwen  
“Na het trainingskamp met de A-selectie in 2019  kampte Yorbe met fysieke ongemakken”, vervolgt De Jong. “Dat heeft hem nooit ontmoedigd. De talentvolle aanvaller heeft altijd de ambitie gehad om het eerste elftal te halen. Dat is hem gelukt en nog altijd probeert hij dagelijks het beste uit zichzelf te halen. Dit contract is het resultaat van keihard werken, geloof en wij spreken hiermee ons vertrouwen in Yorbe uit. Dat is geheel in lijn met onze filosofie van het opleiden van talent. De technische leiding is overtuigd van zijn potentieel en zijn ontwikkeling van jeugd- tot selectiespeler maakt PSV trots.”

Bekroning  
Vertessen noemt zijn nieuwe contract een bekroning op het afgelopen seizoen. “Sinds ik deze winter werd opgenomen in de A-selectie is mijn ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. De afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk. Ik ben blijven knokken en heb mijn plaats in de groep inmiddels gevonden. De laatste wedstrijden heb ik me met doelpunten en assists ook kunnen laten gelden. Mijn doel is om dat de komende jaren te blijven doen en ik ben dankbaar dat PSV me de kans geeft me hier verder te ontwikkelen.”