PSV landskampioen na 4-1 zege op sc Heerenveen

PSV is na een 4-1 zege op sc Heerenveen de nieuwe kampioen van Nederland. Het is de 22e landstitel in de historie van de club. De ploeg van Phillip Cocu kwam in de kampioenswedstrijd niet in de problemen en stond bij rust via twee doelpunten van Luuk de Jong en één van Memphis al met 3-1 voor. Luciano Narsingh maakte na rust de vierde.

Droomstart via De Jong en Memphis
In een uiterst sfeervol Philips Stadion beleefde PSV, dat met dezelfde elf als de voorbije weken aan de aftrap verscheen, een droomstart. Al in de 3e minuut bediende Narsingh vanaf de rechterflank De Jong, die met een bekeken kopbal de verre hoek vond: 1-0. Daardoor zwol niet alleen het gezang van de tribunes aan, ook de ploeg kreeg in de openingsfase vleugels. Die vleugels resulteerden in de 24e minuut in de verdiende 2-0. Memphis mocht na een handsbal van Otigba aanleggen voor een vrije trap, die hij overtuigend in de kruising schoot. Heerenveen weigerde echter voortijdig te capituleren en kwam enkele minuten later via Van den Berg terug tot 2-1. Toch was daarna al snel weer de ploeg van Cocu aan zet. Eerst via Memphis, die de bal rakelings naast stiftte, en vervolgens via De Jong, die de marge op aangeven van Willems opnieuw naar twee tilde en voor de 3-1 ruststand tekende.

PSV Kampioen
Die derde treffer bracht de toch al ruim aanwezige sfeer in het stadion na rust naar een nog hoger niveau. Waar de supporters het feest al vierden, behield de ploeg op zijn beurt de concentratie. De beste kans was bovendien voor PSV via Narsingh, die tien minuten in de tweede helft van zeer dichtbij over het doel van Nordfeldt schoot. Een dikke tien minuten voor tijd was ook aanvoerder Wijnaldum nog dicht bij een treffer, maar zijn kopbal verdween naast het Friesche doel. De échte beslissing kwam in de slotminuten echter alsnog via een vlijmscherpe counter. Eindstation was Narsingh, die PSV de 4-1 bezorgde en de club daarmee definitief de 22e landstitel bracht.