PSV knokt zich na rust langs VfL Wolfsburg

PSV heeft ook het tweede thuisduel in de UEFA Champions League gewonnen. Na een tweede helft vol strijdt, knokte de ploeg van Phillip Cocu zich naar een 2-0 zege. Jürgen Locadia en Luuk de Jong tekenden voor de treffers.

PSV sterk, maar niet trefzeker
In een stevige eerste helft was PSV ondanks het gebrek aan goals al de betere van de twee. Hoewel ook VfL Wolfsburg kansen kreeg, – Zoet keerde bijvoorbeeld halverwege de eerste helft knap op de slim weggelopen Dost – testte PSV de Zwitserse doelman Benaglio vaker dan de Duitsers het PSV-doel onder vuur namen. Zo dwongen onder meer Bruma en Locadia de Zwitser tot het uiterste. De verdediger deed dat na 18 minuten met een verwoestend schot van afstand, terwijl Locadia kort voor rust bijna de verre hoek vond door in het strafschopgebied snel uit te halen.

Met deze elf spelers begon PSV aan het duel met VfL Wolfsburg | © Pics United Met deze elf spelers begon PSV aan het duel met VfL Wolfsburg | © Pics United

Locadia tekent voor 1-0
Ondanks die mogelijkheden stond het bij rust dus nog 0-0. Waar het in Duitsland direct na de pauze mis ging, was de ploeg van Cocu dinsdagavond een stuk meer alert. Wat heet, tien minuten na het begin van de tweede helft ontplofte het Philips Stadion toen De Jong zijn mede-aanvaller Locadia de diepte in stuurde. Laatstgenoemde bleef oog in oog met Benaglio ijzig kalm en zette PSV verdiend op een 1-0 voorsprong. VfL Wolfsburg eiste daarna het balbezit op, iets dat Cocu deed besluiten met een extra verdediger in de vorm van Isimat de verdediging dicht te spijkeren.

Het Philips Stadion ontplofte bij het openingsdoelpunt van Jürgen Locadia | © Pics United Het Philips Stadion ontplofte bij het openingsdoelpunt van Jürgen Locadia | © Pics United

500e treffer in Europa
Een uitstekende zet, bleek na negentig minuten. Want VfL Wolfsburg kwam er niet alleen maar zelden doorheen, PSV wist op de counter ook zelf nogmaals toe te slaan. Een door VfL Wolfsburg als verloren beschouwde bal werd door Guardado diep gespeeld, waarna De Jong PSV met een prachtige stiftbal op 2-0 bracht. Het vijfhonderdste PSV-doelpunt in Europa. Door die treffer steeg PSV bovendien van de vierde naar de tweede plaats in de poule. Manchester United voert de lijst met 7 punten aan, waarna PSV en VfL Wolfsburg volgen met ieder 6 punten. CSKA Moskou heeft er 4.

Luuk de Jong scoorde de tweede van de avond een de 500e Europese goal voor PSV | © Pics United Luuk de Jong scoorde de tweede van de avond een de 500e Europese goal voor PSV | © Pics United