PSV huurt Mitroglou

Artikel
PSV huurt Mitroglou

PSV heeft Konstatinos Mitroglou aan de selectie toegevoegd. De 31-jarige Griekse international maakt op huurbasis de overstap van Galatasaray. “Mitroglou brengt kwaliteiten mee die we nog niet voorhanden hadden. Hij kan voor variatie in het aanvalsspel zorgen en daarnaast is het een ervaren speler. Een goede aanvulling voor onze overwegend jonge spelersgroep”, zegt technisch manager John de Jong.

Type
Mitroglou staat onder contract bij Olympique Marseille, dat hem afgelopen winter voor anderhalf seizoen aan de Turkse topclub verhuurde. Vanuit Istanbul maakt hij nu op huurbasis de stap naar Eindhoven. “Door de flinke blessures van Sam Lammers en Gastón Pereiro en het op handen zijnde vertrek van Lozano, was het nodig om onze aanval te versterken”, licht hoofdtrainer Mark van Bommel toe. “We hebben met Mitroglou bewust gekozen voor een type dat we nog niet hadden, dat biedt extra opties. Daarnaast brengt hij routine met zich mee. Konstatinos loopt al jaren mee en weet wat er nodig is om op dit niveau te presteren.”

Avontuur
De aanvaller reisde gisteravond naar Eindhoven en startte direct met het afronden van de formaliteiten. “Ik weet inmiddels hoe het werkt”, zegt de gelouterde Griek, die in het verleden volop scoorde voor onder andere Olympiakos Piraeus en Benfica . “Mijn carrière is een avontuur en deze keuze voor PSV is een mooie stap. Ik kijk er naar uit om in Nederland om de prijzen te spelen en de ploeg te helpen zich te kwalificeren voor de Europa League.”