PSV huurt Marco van Ginkel

Artikel
PSV huurt Marco van Ginkel

PSV heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van Marco van Ginkel. De 23-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Chelsea FC. Van Ginkel onderging maandag zijn medische keuring en zette in het bijzijn van Marcel Brands zijn handtekening onder het contract. De uit Amersfoort afkomstige Van Ginkel gaat spelen met rugnummer 28.

Chelsea FC
Van Ginkel, afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse, maakte in 2010 zijn debuut in de Eredivisie voor de Arnhemmers. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Chelsea FC, waar hij twee wedstrijden voor het eerste elftal speelde. De Londense club verhuurde de middenvelder vervolgens aan AC Milan, waar hij vorig seizoen een keer scoorde in zeventien wedstrijden in de Serie A. Begin dit seizoen werd Van Ginkel opnieuw verhuurd. Samen met oud-PSV’ers Erik Pieters en Ibrahim Afellay speelde hij namens Stoke City in de Premier League. De tweede seizoenshelft van 2015-2016 verruilt Van Ginkel het rood-wit van Stoke voor het Eindhovense rood-witte shirt.

Marco van Ginkel komt op huurbasis over van Chelsea, maar kwam de eerste seizoenshelft uit voor Stoke City | © Pics United Marco van Ginkel komt op huurbasis over van Chelsea, maar kwam de eerste seizoenshelft uit voor Stoke City | © Pics United

Veel vertrouwen
Van Ginkel: "PSV en ik waren al langer in contact. Zij bleven volhouden en dat voelt als vertrouwen. Afgelopen zomer gaf Chelsea de voorkeur aan verhuur binnen Engeland. In het begin heb ik veel gespeeld bij Stoke. Daarna is de trainer gaan wisselen, wonnen we wat grote wedstrijden en moest ik het steeds vaker met invalbeurten en bekerwedstrijden doen. Dat was voor mij niet voldoende, vandaar dat ik heb aangestuurd op een vertrek naar PSV. Ik ben blij dat Chelsea hierin is meegegaan met mij." De middenvelder kijkt uit naar een mooie tweede seizoenshelft: "Ik sta nog 2,5 jaar bij Chelsea onder contract. Daar spelen blijft het ultieme, maar ik ben nu voor 100% bezig met PSV. Er zijn prachtige vooruitzichten, te beginnen met de beker komende donderdag. Het kampioenschap van Nederland is uiteraard het allerbelangrijkste. En natuurlijk de Champions League, ik kijk erg uit naar de wedstrijd tegen Atlético."

Marco van Ginkel toont samen met Marcel Brands het PSV-shirt | © PSV Media Marco van Ginkel toont samen met Marcel Brands het PSV-shirt | © PSV Media

Buitenkans
Marcel Brands: "Dit is nou een van de weinige buitenkansjes waar ik eerder deze week naar refereerde. We wilden Marco in de zomer al aan de selectie toevoegen. Met zijn type spel voegt hij iets toe aan deze selectie en dat is nu nog steeds zo. Hij is een talentvolle Nederlandse speler, we zijn erg blij met zijn komst."