PSV huurt linksback Lato

Artikel
PSV huurt linksback Lato

Toni Lato (21) verruilt Valencia CF op huurbasis voor PSV. De linkervleugelverdediger voetbalt in principe voor één seizoen in Eindhoven. “Toni is een felle, technisch vaardige, verdedigend sterke linksback”, typeert technisch manager John de Jong de aanwinst. “Ik kijk er naar uit om bij PSV aan de slag te gaan”, reageert de Spanjaard. “Dit is voor mij een spannende, maar mooie nieuwe uitdaging.”

Potentie
Hoofdtrainer Mark van Bommel is blij dat hij vandaag in Verbier een echte linksback verwelkomt. “Na het vertrek van Aziz Behich en Angeliño was dit een prioriteitspositie voor ons”, zegt Van Bommel. “Met Lato hebben we een getalenteerde jonge speler erbij, iemand met veel potentie. Lato voegt iets toe aan onze groep en daar waren we naar op zoek. Mooi dat het is gelukt om hem te overtuigen. We gaan er alles aan doen om hem zo snel mogelijk in te passen.”

Ontwikkeling
De Spaanse jeugdinternational is een product van de befaamde academie van Valencia. De club uit Zuid-Spanje leidde in de voorbije jaren onder andere Jordi Alba (nu FC Barcelona) en José Gaya op. “We volgen Toni al een flinke tijd en zagen dat hij te weinig aan bod kwam door de aanwezigheid van Gaya. Daar ontstond onze kans”, vervolgt De Jong. “We hebben een plan geschetst en hem duidelijk kunnen maken dat hij hier de volgende stap kan zetten. Natuurlijk helpt het dan dat Angeliño zich bij ons zo spectaculair heeft ontwikkeld. Ondanks dat beiden als speler niet te vergelijken zijn, is het logisch dat Toni zich spiegelt aan de route van zijn landgenoot. Het is mooi dat hij PSV kiest om zich door te ontwikkelen.”