PSV huurt Australische verdediger Deng (19)

Artikel
PSV huurt Australische verdediger Deng (19)

PSV heeft zich voor de duur van minstens één seizoen versterkt met de Australische verdediger Thomas Deng (19). Deng komt op huurbasis over van Melbourne Victory en sluit aan bij de selectie van Jong PSV. De club heeft tevens een optie tot koop op Deng bedongen.

Centrale verdediger
Thomas Deng, van 20 maart 1997, is een Australische centrale verdediger van Afrikaanse afkomst en speelde tot nu toe dertien wedstrijden in de Australische A-League. Hij is geboren in Kenia, maar speelde al jeugdinterlands voor vertegenwoordigende elftallen van Australië. Deng arriveerde maandagmorgen op De Herdgang en werd ’s middags aan de aanwezige pers gepresenteerd. Eerder werd hij al medisch goedgekeurd door PSV.  

'PSV grote club in Europa'
Deng gaf voor de camera van PSV TV zijn eerste interview. Daar vertede hij 'erg blij' te zijn bij PSV getekend te hebben. "PSV is een grote club in Europa. Ik hoop me hier te ontwikkelen tot een goede speler en snel mee te trainen met het eerste team. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk in de selectie te komen." Technisch manager Marcel Brands presenteerde Deng deze middag en heeft vertrouwen in de nieuwe aanwinst. “We hebben Deng al een tijdje in beeld. We willen hem via deze constructie een jaar de kans geven te wennen aan Nederland en de Nederlandse competitie. Als het van beide kanten bevalt zoals we verwachten en hopen, willen we hem aan het eind van het seizoen meerjarig vastleggen.”

Deng wordt gefeliciteerd door Brands | © Soccrates Deng wordt gefeliciteerd door Brands | © Soccrates

Bekijk ook