PSV heeft topprestatie nodig in kwartfinale, denkt Schmidt

Artikel
PSV heeft topprestatie nodig in kwartfinale, denkt Schmidt

Ondanks de kou, de drukke maanden en de meest recente resultaten van PSV in topwedstrijden, kijkt Roger Schmidt erg uit naar de bekerontmoeting met Ajax, woensdagavond. Dat zei de Hoofdcoach dinsdagmiddag tijdens zijn vooruitblik op de topper in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker: ‘We zullen een topwedstrijd moeten spelen.’

Toppers
PSV en topwedstrijden zijn dit seizoen nog geen gelukkige combinatie. Van Vitesse, AZ en Feyenoord werd – enigszins ongelukkig – verloren, terwijl de eerste competitie-ontmoeting tussen Ajax en PSV eindigde in een 2-2 gelijkspel. Tijd voor een zege dus, vindt Schmidt. “Het seizoen is nog niet over. We komen ieder team nog een keer tegen en zijn ontzettend gemotiveerd om onze ontwikkeling te laten zien”, zei hij gevraagd naar de recente resultaten tegen ploegen uit de top-5.

Spelbeeld
Daar voegde Schmidt aan toe dat de uitslagen niet het hele verhaal vertellen. “Teleurstellend wil ik de afgelopen maand niet noemen. We speelden zeker niet slecht, maar maakten enkele cruciale fouten op verkeerde momenten. De wedstrijden die we verloren waren we minimaal gelijkwaardig aan onze tegenstanders. Het enige dat we van de uitslagen kunnen doen, is ervan leren”, aldus Schmidt.

Tweede ontmoeting
Dat moet PSV ook doen van de ontmoeting met Ajax, ruim een maand geleden (2-2, na een vroege 2-0 voorsprong). Schmidt: “We speelden destijds oké, maar ik denk dat we beter kunnen. Vooral in balbezit. Onze start was uitstekend, daarna drong Ajax ons terug. Op het einde kon het nog twee kanten op. Het gelijkspel deed recht aan het wedstrijdbeeld. Morgen willen we aan de winnende kant van de score staan.”

Doel
Volgens Schmidt is het winnen van de beker een doel van PSV. “Ik hou van bekervoetbal, dat heb ik al vaker gezegd en ik zie aan mijn team dat het er ook van houdt. Het is verre van de snelste weg tot een prijs. Kijk maar eens naar de erelijst van PSV, dat veel vaker kampioen werd dan het de beker won.”

Factoren
Waar dat door komt, weet Schmidt ook. “De omstandigheden zijn ieder jaar anders. Soms speel je alleen maar uitwedstrijden of juist alleen maar tegen ploegen die je niet liggen. Dit jaar ontmoeten we in de kwartfinale Ajax. Dat is op dit moment het beste team van Nederland. We zullen een topwedstrijd moeten spelen, maar we zijn goed voorbereid.”

Bekijk ook