PSV heeft Bergwijn terug tegen Vitesse

Artikel
PSV heeft Bergwijn terug tegen Vitesse

Na de uitschakeling in de KNVB Beker hervat PSV de Eredivisie zaterdagavond met een thuisduel tegen Vitesse. Mark van Bommel blikte vrijdagmiddag vooruit op het duel tegen de Arnhemmers, maar sprak ook over dinsdag. Steven Bergwijn ontbrak tegen Tottenham Hotspur, FC Groningen en RKC Waalwijk, maar is er tegen Vitesse weer bij.

Verantwoordelijkheid
Van Bommel keek nog even kort terug op het verloren bekerduel met RKC. “Ik heb de verantwoordelijkheid genomen om met die jongens te spelen. Ik was in de veronderstelling dat wij dat zouden kunnen. Dat bleek niet zo te zijn. Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik die jongens heb opgesteld. Spijt is niet het juiste woord, want ik heb er goed over nagedacht. Verliezen kun je, maar de manier waarop, daar heb ik moeite mee. Dat heb ik de spelers ook gezegd. In het voetbal gaat het erom dat je alles geeft, dat heb ik niet teruggezien.”

Positieve ontwikkeling
Desalniettemin waren de bewoordingen over PSV overwegend positief. “Er zit nog veel rek in dit team. We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar we zijn hard op weg. De resultaten zijn er. We spelen niet alle wedstrijden goed, maar we winnen ze wel. Dat is ook een kwaliteit. Net als het feit dat we een wedstrijd ook in de slotfase kunnen beslissen.”

Vitesse
Steven Bergwijn keert terug tegen Vitesse. “Hij is fit. Steven is een heel goede speler, dus we zijn blij dat hij weer terug is.” Van Bommel beschreef de speelstijl van de Arnhemmers als apart ten opzichte van andere ploegen in de Eredivisie. “Het is een moeilijk te bespelen ploeg. Zij spelen anders dan de meeste tegenstanders. Zij hebben geen standaardsysteem, maar een variatie daarop. Zowel verdedigend als aanvallend. Dat gaan we bestrijden op onze manier. We hebben ons goed voorbereid.”

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video