PSV en Velez Sarsfield akkoord over transfer Romero

Artikel
PSV en Velez Sarsfield akkoord over transfer Romero

PSV en Velez Sarsfield hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden voor een overgang van Maximiliano Romero naar Eindhoven. De Argentijnse aanvaller tekent in het Philips Stadion een contract dat hem tot 2023 aan PSV verbindt.

Het contract van de 18-jarige Maximiliano Romero, die geldt als één van de grotere beloften van Argentinië, gaat komende zomer in. Romero stroomde in 2016 vanuit de jeugdopleiding door naar het eerste elftal van Vélez Sarsfield en scoorde voor de club uit Buenos Aires sindsdien achtmaal in 39 wedstrijden in de Argentijnse hoogste divisie. Vier daarvan maakte hij dit seizoen (in tien duels).

“PSV wordt mijn eerste club buiten Argentinië, dat wordt een speciale ervaring”, reageert Romero bij PSV TV. “Samen met mijn vader en zaakwaarnemer hebben we besloten m’n carrière elders te vervolgen. Ik hoop de fans veel doelpunten te kunnen laten zien, net als ik bij Vélez heb kunnen doen.”

Cocu: Buitenkansje
Hoofdcoach Phillip Cocu gaf eerder bij FOX Sports al aan dat hij Romero een aantal keer op beeld aan het werk had gezien. Bij PSV TV noemt Cocu de aanvaller ‘een echte nummer negen’. “Hij is pas 18, maar fysiek al heel sterk. Daarnaast is hij technisch vaardig en hij heeft een goed schot in beide benen. Dat zegt wat over zijn potentie. Ik ben blij dat we zo’n talent naar Nederland kunnen halen. Het is een buitenkansje dat we gaan verzilveren.”

Bekijk ook

'Het is goed om hier te zijn'

Video

PSV SPECIAL | Otten Cup

Video

SAMENVATTING | PSV - FC Utrecht

Video