PSV en Van Nistelrooij vullen technische staf in

Artikel
PSV en Van Nistelrooij vullen technische staf in

De technische staf van Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij is ingevuld. Fred Rutten en André Ooijer zullen de 70-voudig international van het Nederlands elftal ondersteunen. Ook Tim Wolf en Javier Rabanal worden voltijds assistent bij PSV. Abe Knoop neemt de keepers van de A-selectie onder zijn hoede en Yannick van der Schee krijgt de leiding over de fysieke component van de trainingsarbeid.

Directeur Voetbalzaken John de Jong stelde de staf in samenspraak met Van Nistelrooij samen. “We zijn erin geslaagd om een uitgebalanceerd team van specialisten te formeren”, zegt De Jong. “Dit is een staf met een sterk PSV-DNA. Iedereen kent onze visie en deelt de ambitie om met PSV op hoog niveau te presteren.”

PSV Academy
Naast Van Nistelrooij stappen er een aantal trainers/begeleiders over vanuit PSV Academy naar PSV First Team. Tim Wolf (33) werkt al jaren als assistent nauw samen met Van Nistelrooij en geldt als vertrouwenspersoon van de nieuwe hoofdcoach. Wolf begon in 2009 bij PSV en assisteerde Van Nistelrooij de afgelopen jaren bij PSV onder 18 en Jong PSV.

Abe Knoop (58) werkt sinds 2012 bij PSV. De oud-doelman van onder andere Feyenoord, Ajax en Vitesse trainde de afgelopen jaren afwisselend de doelmannen van Jong PSV en PSV onder 18. Daarnaast was hij keeperstrainer bij Oranje onder 19. In zijn loopbaan trainde hij ook de doelmannen van Vitesse, Benfica en Al-Jazira Club.

Nieuwe namen
Fred Rutten keert deze zomer terug in Eindhoven. De 59-jarige Wijchenaar begint aan zijn derde periode bij PSV. Tussen 2001 en 2006 stond Rutten een jaar aan het hoofd van de jeugdopleiding en was hij vijf jaar assistent-trainer bij het eerste elftal. Van 2009 tot 2012 was Rutten Hoofdcoach van PSV. Ook had hij als trainer FC Twente, FC Schalke 04, Feyenoord, Vitesse, Al Shabab, Maccabi Haifa en RSC Anderlecht onder zijn hoede.

Javier Rabanal Hernández (43) werkte de afgelopen jaren in de jeugdopleiding van Willem II. De Spanjaard begon in de zomer van 2018 in Tilburg en was eerst trainer van het tweede elftal en trainer/coach van Willem II onder 19. Later werd hij hoofd methodologie van de jeugdopleiding van Willem II.

Ondersteunende staf
Gust van Montfort blijft medisch manager van PSV. Hij wordt ook komend seizoen geassisteerd door clubarts Wart van Zoest. De sectie fysiotherapie wordt ingevuld door Jurgen Nijenhuis, Rob van Hunnik, Rob Ouderland en Nick van der Horst. John Feskens keert terug als analist bij de A-selectie. De oud-prof analyseerde tussen 2013 en 2020 al namens het eerste elftal en vulde die rol de afgelopen seizoen in bij Jong PSV. Jermaine McCubbine maakt eveneens de overstap van Jong PSV naar de A-selectie. Hij ondersteunt Yannick van der Schee bij fysieke trainingen.

Pier Tensen (video-analist), Ruud van Elk (data/science), Kevin Deams (foodcoach), Nicolas Paraskevopulos (nutritionist), Eddy Pepels (masseur), Bas Roorda (teammanager), Sanne Clements (persvoorlichter), Martijn op den Buijs (materiaalverzorger), Adri van Dooren (materiaalverzorger) en Mart van den Heuvel (familie- en spelersbegeleider) blijven allen op hun post.