PSV en St. Anna Zorggroep werken aan Sports Performance Center

Artikel
PSV en St. Anna Zorggroep werken aan Sports Performance Center

PSV en St. Anna Zorggroep bouwen aan een Sports Performance Center. Een uniek concept gericht op blessurepreventie, prestatieverbetering en sportmedische innovatie. Via de topsport komt de kennis die straks in het complex op De Herdgang wordt vergaard, beschikbaar voor iedereen in de regio. “Topsporters, hobbysporters, maar ook het bedrijfsleven zullen van dit initiatief profiteren”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV.

Meerwaarde
PSV ziet een Sports Performance Center als een zeer waardevolle toevoeging aan de vervolmaking van trainingscomplex De Herdgang, maar zeker ook als een meerwaarde voor de hele regio. “Wij zijn altijd op zoek naar die paar procentjes winst en innovatie is een kernwaarde van PSV. Daarnaast zijn wij ons zeer bewust van onze rol binnen de regio”, vertelt Gerbrands. “We leveren graag een bijdrage aan het verhogen van de vitaliteit in ons achterland. Binnen dit centrum gaan we samen met St. Anna Zorggroep fors inzetten op sportinnovatie en baanbrekend onderzoek. De kennis die we daar opdoen zal de topsport verder brengen en vervolgens ook de ‘gewone’ sportliefhebbers, maar ook het bedrijfsleven in de regio. Zij zullen massaal profiteren van hetgeen we op De Herdgang straks ontwikkelen.”

Bundelen
Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep, beaamt dit. “Al bijna 50 jaar zijn wij als Zorggroep betrokken bij PSV. Als medisch partner werken wij intensief samen aan de gezondheid van de spelers. Met dit initiatief verdiepen en verbreden wij onze samenwerking en bundelen wij onze krachten op het gebied van sportgezondheid en prestatieverbetering ten behoeve van alle sporters.” Ook Wart van Zoest, medisch manager TopSupport en hoofd medische staf van PSV ondersteunt het plan. “Ik zie een dergelijk center als een prachtige aanvulling op TopSupport, het medisch sportgezondheidscentrum van de St. Anna Zorggroep. Het biedt echt kansen om onze kennis en ervaring over sporters en hun sportfitheid uit te breiden. Daarnaast is het een geweldige impuls voor de Herdgang op het gebied van sportinnovaties in de volle breedte.”

Plan uitwerken
Wolf en Gerbrands ondertekenden gisteren in het Philips Stadion een intentieverklaring. In de komende maanden werken de partijen hun plan nader uit. Hierbij zal nadrukkelijk gekeken worden naar mogelijke partners uit de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven die samen willen werken aan excellente sportgezondheidszorg en prestatieverbetering binnen de topsport. De eerste geïnteresseerde partijen uit de Brainportregio hebben zich overigens al gemeld. “Dit is duidelijk een project waar bedrijven graag bij betrokken willen zijn. Het past heel goed bij het moois dat hier in de regio al gaande is”, aldus de bestuurders Gerbrands en Wolf.