PSV en spelers akkoord over tijdelijke salarisverlaging

Artikel
PSV en spelers akkoord over tijdelijke salarisverlaging

De directie van PSV en de spelersraad hebben een akkoord bereikt over het tijdelijk verlagen van de salarissen. Het advies van de VVCS (spelersvakbond) en FBO (werkgeversorganisatie) vormt de basis van de afspraken. “De spelersgroep heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat ze de noodzaak en urgentie begrijpen”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. “Ik wil graag benadrukken dat dit een complexe situatie is. Het is niet leuk om een dergelijk verzoek te doen, maar de uitkomst leert dat er begrip is. De eenheid van geest koesteren we.”

Signaal
Denzel Dumfries fungeert als spreekbuis namens de spelersgroep. “Dat er iets moest gebeuren is duidelijk”, zegt de vleugelverdediger. “Het is een uitzonderlijke situatie waarin we leven en we snappen dat we mee moeten denken. Wij vonden het cruciaal dat iedereen in de groep erachter zou staan en dat is gelukt. In de kleedkamer is eenheid van denken het belangrijkste dat er is. Ik ben er trots op dat dit is gelukt.”

Betrokkenheid
De A-selectie heeft naast het accepteren van de tijdelijke verlaging ook andere waarden ingebracht. “We beseffen dat bijvoorbeeld ook onze supporters en sponsors momenteel lastige keuzes moeten maken”, vervolgt Dumfries. “Het is geweldig om te zien hoe groot de betrokkenheid blijft. Ondanks de onzekerheid merken we dat er grote loyaliteit is richting onze club en dat is heel bijzonder. We hebben daarom bij de directie aangegeven dat we ons heel graag nog meer gaan inspannen om te laten blijken dat de waardering wederzijds is. Wij zijn hier natuurlijk vooral om te voetballen, maar we beseffen dat er in deze situatie ook van ons meer gevraagd mag worden. Eendracht maakt macht is het motto van PSV en daar sluiten wij ons graag bij aan.”

Bekijk ook

PSV TV | Uitzending 3 juni 2020

Video

Inside Training | 3 juni 2020

Video