PSV en Pachuca akkoord over Hirving Lozano

Artikel
PSV en Pachuca akkoord over Hirving Lozano

PSV en CF Pachuca hebben een akkoord bereikt over een overgang van Hirving Lozano (21) van de Mexicaanse club naar Eindhoven.

Ja-woord
PSV en CF Pachuca zijn tot een overeenkomst gekomen over de speler van het Mexicaans nationaal team. Lozano bracht maandag, met dank aan de Mexicaanse bond, een bliksembezoek aan Nederland voor zijn medische keuring. De Mexicaan heeft zijn woord gegeven voor een overeenkomst tot de zomer van 2023. Zodra Lozano terugkeert van de Confederations Cup – waaraan de buitenspeler deelneemt met het Mexicaanse elftal – zal de overeenkomst worden ondertekend. Na de ondertekening zal hij, na een korte vakantie, ruim voor de voorronde van de UEFA Europa League aansluiten bij de ploeg.

De tekst loopt verder onder de video.Reactie Marcel Brands

Marcel Brands is blij met de veelbesproken transfer: “Ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is. We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest en enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen.” Dinsdagochtend volgt een toelichting van Marcel Brands.

Hirving ‘Chucky’ Lozano
Hirving Rodrigo Lozano Bahena, geboren op 30 juli 1995, komt uit de jeugdopleiding van zijn oude club CF Pachuca. In 2014 maakte hij op achttienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van de club. Hirving bekroonde zijn debuut met een goal, vijf minuten nadat hij inviel. Na zijn doorbraak wist de snelle Mexicaan nog vaker te scoren. In 133 officiële duels trof hij 41 keer doel en gaf hij 28 assists. Hirving won tot op heden twee prijzen. In 2016 werd hij met CF Pachuca kampioen van Mexico. Een jaar eerder won hij op 20-jarige leeftijd het CONCACAF-kampioenschap onder 20 met Mexico.

International

De nieuwe aanwinst van PSV is al sinds de jeugdelftallen international van Mexico. In 2015 was Lozano onderdeel van het team dat het CONCACAF-kampioenschap won en blonk uit op dat toernooi. Hij wist vijf keer te scoren en werd hierdoor mede topscorer van het toernooi, wat hem mede de Gouden Bal opleverde. De aanvaller werd daarnaast opgenomen in het beste elftal van het toernooi. Tegenwoordig speelt Lozano voor het nationale elftal van Mexico, waarvoor hij in februari 2016 zijn debuut maakte. In vijftien interlands wist hij tot nu toe twee keer te scoren.

El Chucky

Met  de komst van Hirving Lozano haalt PSV opnieuw een Mexicaan naar PSV. Na Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez, Andrés Guardado en Héctor Moreno de vijfde in de historie van de club. De bijnaam van Lozano in Mexico is ‘El Chucky’, vernoemd naar de horrorpop uit films als Child’s Play. Ploeggenoten noemden hem zo, omdat hij zijn teamgenoten vaak vanuit onder een bed liet schrikken tijdens reisjes en trainingskampen.

Hirving Lozano werd maandagmiddag gekeurd bij TopSupport Hirving Lozano werd maandagmiddag gekeurd bij TopSupport