PSV en genereuze Schwaab komen elkaar tegemoet

Artikel
PSV en genereuze Schwaab komen elkaar tegemoet

PSV heeft Daniel Schwaab uitgezwaaid. De Duitse routinier heeft toestemming gekregen om zich per direct bij zijn familie te voegen. Het contract van de centrale verdediger loopt komende zomer af.

Geste
Eerder werd al duidelijk dat beide partijen na vier seizoenen uit elkaar zouden gaan. Schwaab heeft PSV laten weten een korting op zijn laatste twee maandsalarissen te accepteren. Dit om de club te steunen in de Coronacrisis. “Dit genereuze gebaar typeert Daniel als mens. We gaan hem missen”, aldus technisch manager John de Jong.

Dankbaar
Schwaab kwam in 2016 van VfB Stuttgart naar PSV en verlaat Eindhoven na ruim honderd wedstrijden met een Johan Cruijff Schaal (2016) landstitel (2018). “Ik kijk met een goed gevoel terug op de voorbije vier seizoenen”, vertelt Schwaab. “Spelen om de prijzen heeft als gevolg dat je hoogte- en dieptepunten meemaakt. Mijn tijd bij PSV vormt daarop geen uitzondering. Toch overheersen de positieve gedachten. Ik ben blij dat ik deze stap in 2016 heb gezet.”

Schwaab: ‘Logisch gebaar’
Het was voor Schwaab een vanzelfsprekendheid om PSV voor te stellen zijn laatste twee maandsalarissen bij te stellen. “PSV geeft me de ruimte om terug te keren naar mijn gezin. In de voorbije maanden heb ik die mogelijkheid ook gekregen. In mijn ogen is het logisch om dan een gedeelte van het salaris in te leveren. Ik ben immers niet meer actief voor PSV. Ik ben er trots op dat we ook met de hele groep een akkoord hebben bereikt over een tijdelijke salariskorting. We leven in een moeilijke tijd, maar het is goed dat iedereen beseft dat we  de financiële gevolgen alleen samen kunnen oplossen.”