PSV en Afellay respectvol uit elkaar

PSV en Afellay respectvol uit elkaar
3 min
PSV1

Ibrahim Afellay (34) is aan zijn laatste weken bezig als contractspeler van PSV. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de aanvoerder van de A-selectie en de directie. “We hebben Ibrahim uitgelegd wat in onze ogen zijn perspectief is en dat we denken dat dit niet past bij zijn ambities”, zegt technisch manager John de Jong.

De Jong: ‘Ibi echte PSV’er’
“Omdat we zo ontzettend veel respect hebben voor zijn loopbaan én de manier waarop hij zich na zijn terugkeer heeft gepresenteerd, zijn dat moeilijke gesprekken”, vervolgt De Jong. “We gaan echter goed uit elkaar en we rekenen erop dat het afscheid tijdelijk is. Ibi is en blijft een echte PSV’er. Qua voetbal zit zijn tijd bij PSV er nu op, maar onze deur staat altijd voor hem open.”

Afellay: ‘Wederzijds warmte’  
De routinier zelf kijkt eveneens met een goed gevoel terug op zijn onderhoud met de leiding van PSV. “John en Toon (Gerbrands, red.) zijn eerlijk geweest en dat waardeer ik ontzettend”, vertelt Afellay. “Ze hebben duidelijk laten blijken dat de warmte die ik voel voor PSV wederzijds is. En daar ben ik echt blij mee. Ik ben door de jaren heen een echte PSV’er geworden en gebleven. Het is mooi om te horen dat ik hier altijd welkom blijf.”

Van waarde
Afellay geeft eerlijk toe dat hij zich niet neerlegt bij de sportieve conclusies van de clubleiding van PSV. “Ik ben van mening dat mijn loopbaan er nog niet op zit, dat ik op een goed niveau nog van waarde kan zijn. Ik voel me sinds de winterstop pas echt honderd procent fit. De komende weken ga ik gebruiken om te bepalen of ik bij een andere club nog voor mijn kans wil gaan.”

Toekomst
De manier waarop Afellay redeneert, typeert hem volgens De Jong. “Ibi is op en top professional. Een voorbeeld voor velen. Zijn drive om terug te willen komen na maar liefst drie zware knieblessures is prijzenswaardig geweest. Maanden heeft hij individueel getraind, daarna met PSV onder 19, om vervolgens bij de A-selectie in te stromen. Ik heb daar echt bewondering voor. Maar naast die brandende ambitie maakt hij keuzes met zijn verstand en gaat hij nooit over één nacht ijs. Om al deze karaktereigenschappen willen wij hem in de toekomst graag weer bij PSV betrekken. In de rol die hem past.”

Afellay en De Jong aan het begin van dit seizoen tijdens zijn officiële tekenmoment Afellay en De Jong aan het begin van dit seizoen tijdens zijn officiële tekenmoment