PSV eindigt seizoensvoorbereiding met winst op PAOK FC

PSV1

In het laatste duel van de oefencampagne wist PSV met 1-0 te winnen van PAOK FC. De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt speelde dominant in en met meer dan 20.000 fans gevuld Philips Stadion. Een verslag.

Sterke openingsfase
PSV begon fel aan de wedstrijd. Al in de eerste vijftien minuten kwam de ploeg tot een aantal grote kansen. Een kopbal van André Ramalho ging vlak naast het doel. Eran Zahavi zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van PAOK FC. Ook Yorbe Vertessen en Noni Madueke deden pogingen op doel.

Goal Madueke
De elf die in het eerste bedrijf speelden was niet alleen dominant in kansen, PSV oogde ook vol energie en uiteindelijk was het de Engelsman die niet lang na zijn gemiste kans de ban brak. Een hard schot van Marco van Ginkel werd gekeerd door de doelman van de Grieken, maar viel voor de voeten van Madueke, die bekwaam binnen tikte. Even daarvoor vond Van Ginkel met een fraaie poging al de lat.

Kansen Sangaré, Ihattaren en Thomas
PSV begon met negen wijzigingen aan de tweede helft. Sangaré bleef na de eerste helft in het veld en deed een aantal doelpogingen, maar bracht daarmee de Griekse doelman niet aan het wankelen. Ook Mohamed Ihattaren en Ryan Thomas kwamen dichtbij een verdubbeling van de score.

Eenvoudig uitgespeeld

In de slotfase mochten Shurandy Sambo en Dante Rigo zichzelf nog laten zien. PSV verloor geen grip op de wedstrijd en PAOK FC bracht net als voor rust geen wapenfeit. De Grieken mochten als laatste actie van de wedstrijd een hoekschop nemen, maar die bleek een eenvoudige prooi voor Joël Drommel. Over een week gaat blijken hoeveel vertrouwen de ploeg van Schmidt heeft opgedaan tegen de Grieken. Dan wacht Galatasaray in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Champions League.