PSV dicteert en wint in de ArenA: 1-2

PSV heeft ook de tweede topper van het seizoen gewonnen. Twee fraaie doelpunten van Gastón Pereiro bezorgden de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu verdiend drie punten tegen Ajax: 1-2. Door de zege nadert PSV de Amsterdamse koploper op de ranglijst.

Sterke binnenkomer Pereiro
PSV startte ondanks een aantal gedwongen wijzigingen prima in de ArenA. Vooral Gastón Pereiro, de Uruguayaan die voor het eerst in de basis mocht starten, liet zich gelden. In zijn zelfverzekerde spel, maar vooral ook met doelpunten. In de 7e minuut slalomde de Uruguayaan door drie Ajacieden door richting het Ajax-doel en punterde de bal vervolgens leep achter Cillessen: 0-1. Een perfecte start voor PSV, dat Ajax drie minuten later echter alweer langszij zag komen. Scheidsrechter Bas Nijhuis beoordeelde een spijkerharde ingreep van Veltman op Brenet niet als overtreding, waarna Younes aan de overkant de 1-1 achter Zoet schoot. Heel even leek de thuisclub toen door te zetten, maar al snel was PSV weer de baas op het veld. De ploeg van Cocu maakte een sterke indruk en kreeg kort voor rust via Locadia en Bruma twee goede kansen, maar tweemaal werd de bal vlak voor de lijn weggehaald door een Ajax-verdediger.

Het was genieten zondagmiddag voor de meegereisde supporters van PSV | © Pics United Het was genieten zondagmiddag voor de meegereisde supporters van PSV | © Pics United

Gastón Pereiro goud waard
Ook na rust was PSV de bovenliggende partij en eigenlijk was het een klein wonder dat de ploeg na zestig minuten nog steeds niet op voorsprong stond. Meerdere keren sneden de spelers door de defensie van Ajax, maar telkens was de eindpass niet op maat waardoor Ajax in de wedstrijd bleef. In de 68e minuut kreeg PSV daar bijna de rekening voor gepresenteerd. Na een individuele actie van Fischer belandde de bal namelijk hard achter de kansloze Zoet tegen de paal. PSV pikte daarna het spel weer goed op en werd daar tien minuten voor tijd voor beloond. Met een werkelijk schitterende actie stuurde Pereiro opnieuw een aantal Ajacieden het bos in en plaatste hij de bal vervolgens fraai in de verre hoek: 1-2. Na die treffer speelde PSV de wedstrijd beheerst en vol vertrouwen uit en daardoor heeft de ploeg de achterstand op Ajax tot op twee punten verkleind.

Gastón Pereiro beloonde zijn basisplaats met twee doelpunten | © Pics United Gastón Pereiro beloonde zijn basisplaats met twee doelpunten | © Pics United