PSV contracteert veelzijdige Boscagli

Artikel
PSV contracteert veelzijdige Boscagli

Olivier Boscagli heeft een vierjarig contract bij PSV getekend. De 21-jarige Franse verdediger is afkomstig van OGC Nice. ‘Olivier is een talentvolle, veelzijdige speler’, typeert technisch manager John de Jong de aankoop. ‘En zijn leeftijd leert dat er nog volop groeipotentie aanwezig is.'

Jeugdinternational
De in Monaco geboren Boscagli kwam in de voorbije jaren vaker naar voren als potentieel interessante speler voor PSV. "We volgen hem al lange tijd", vervolgt De Jong. "Hij is jeugdinternational van Frankrijk geweest en dergelijke wedstrijden scouten wij intensief. Ook bij zijn vorige clubs Nice en Nîmes hebben we vaak voor hem op de tribune gezeten. Gezien de ontwikkelingen in onze selectie was nu het moment aangebroken om door te pakken. We streven er naar om drie linksbenige verdedigers in de selectie te hebben. Met het aantrekken van Olivier is dat gelukt."

Hoofdtrainer Mark van Bommel zag in de voorbereiding linksback Angeliño (Manchester City) en linker centrale verdediger Armando Obispo (Vitesse) vertrekken. "Met Olivier hebben we er een speler bij die op meerdere posities kan spelen. We zijn erg blij dat hij er is. Onze selectie is weer een stukje completer, dit is een positieve impuls."

Uitdaging
Boscagli zelf is vanzelfsprekend blij met zijn nieuwe uitdaging. "Ik zie dit als een mooie stap in mijn ontwikkeling", zegt de Fransman. "Bij PSV spelen we normaal gesproken altijd om de titel en Europees voetbal. Daar kijk ik erg naar uit."