PSV contracteert Olivér Horváth

Artikel
PSV contracteert Olivér Horváth

PSV neemt de Hongaarse buitenspeler over van Ajax. Horváth tekende vrijdagmiddag in het Philips Stadion een contract voor één seizoen. “Dit is een grote stap in mijn carrière en voor mij de beste keuze.”

Jeugdinternational
Horváth is geboren op 18 juli 2000 in Boedapest. Hij begon zijn carrière in de jeugd van het Hongaarse MTK Boedapest. In de zomer van 2016 maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij achtereenvolgens in de O17 en O19 speelde. Horváth is tevens jeugdinternational voor Hongarije. Horváth was deze zomer al eerder op proef bij PSV. De aanvaller sluit aan bij PSV O19, waarvan Ruud van Nistelrooy dit seizoen de nieuwe trainer is.

Balázs Dzsudzsák
Horváth omschrijft zichzelf als een snelle buitenspeler met een goed linkerbeen. De vergelijking met zijn landgenoot en oud-PSV’er Dzsudzsák is al snel gemaakt. “Het is een hele goede speler die het hier in Eindhoven goed heeft gedaan. Ik probeer hetzelfde te bereiken als wat hij heeft bereikt.” Contact over zijn transfer heeft Horváth nog niet gehad met de oud-PSV’er: “Misschien spreek ik hem na dit interview wel”, reageert Horváth met een knipoog.

Zeer snelle vleugelaanvaller

Hoofd jeugdopleiding Ernest Faber omschrijft Horváth als een “talentvolle, zeer snelle, aanvallend ingestelde speler die op de gehele linkerflank uit de voeten kan. Hij krijgt bij ons de kans om zijn talenten verder te ontwikkelen voortvloeiend uit een positieve stageperiode.”

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video