PSV contracteert Mexicaan Héctor Moreno

Artikel
PSV contracteert Mexicaan Héctor Moreno

PSV heeft de Mexicaanse centrale verdediger Héctor Moreno (27) vastgelegd. Deze week bereikte PSV een akkoord met Moreno die een contract tekende dat hem de komende vier seizoenen aan PSV verbindt. De Mexicaan komt over van de Spaanse club Espanyol, waar hij de afgelopen vier seizoenen 118 wedstrijden in de Primera División voor speelde.

Terugkeer naar de Eredivisie
Met de komst van Héctor Moreno (Culiacán, 17 januari 1988) haalt PSV opnieuw een Mexicaanse international binnen, na Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez en Andrés Guardado de vierde in de historie van de club. Moreno verzamelde sinds zijn debuut voor de nationale ploeg 59 interlands en was tweemaal actief op een WK, dat van 2010 en van 2014. De linksbenige verdediger kent de Eredivisie bovendien goed. Tussen 2007 en 2010 stond hij onder contract bij AZ. Technisch manager Marcel Brands haalde hem destijds in dienst van de Alkmaarders van het Mexicaanse Pumas UNAM naar Nederland. Met AZ werd Moreno in 2009 landskampioen en pakte hij de Johan Cruijff Schaal. Daarnaast speelde hij zes groepsduels in de UEFA Champions League.

Het moment dat het definitief is. Moreno zet zijn handtekening onder het PSV-contract | © PSV Media Het moment dat het definitief is. Moreno zet zijn handtekening onder het PSV-contract | © PSV Media

‘Mijn voetbal en persoonlijkheid zijn flink gegroeid’
Bij PSV treft Moreno Andrés Guardado, die naast zijn landgenoot ook nog eens een goede vriend van hem is. “Het is mooi om met hem samen te mogen spelen, maar ik ben ook gewoon blij om hier te zijn. Dit is een mooie stap. Bij PSV kan ik voor de titel strijden en in de UEFA Champions League spelen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en PSV biedt me die kans”, vertelde Moreno in een eerste reactie aan PSV TV. De afgelopen jaren kwam Moreno uit in één van de sterkste competities van Europa. Die ervaring neemt de Mexicaan mee naar de Eredivisie. “Zowel mijn voetbal als mijn persoonlijkheid is in Spanje flink gegroeid. Ik heb tegen een aantal van de beste spelers van de wereld gespeeld. Daardoor ben ik een betere speler dan in mijn eerste periode in Nederland”, aldus Moreno, die in Mexico ook wel El Tractor wordt genoemd.