PSV contracteert Justin de Haas

Artikel
PSV contracteert Justin de Haas

Jong PSV heeft met Justin de Haas de eerste versterking voor komend seizoen binnen. De 19-jarige verdediger komt transfervrij over uit de jeugdopleiding van AZ. Hij tekende afgelopen dinsdag in het Philips Stadion zijn eerste PSV-verbintenis.

Begeerd   
De Haas, die voor twee seizoenen tekende, is een talentvolle verdediger die sinds 2015 voor AZ voetbalde. De linksbenige speler werd destijds vanuit de amateurs opgenomen in de jeugdopleiding van de Alkmaarders. Hij werd begeerd door meerdere (buitenlandse) clubs, maar verkoos PSV boven die interesse. “Er waren nogal wat clubs waar ik heen kon en op de ochtend dat we hierover gingen praten, belde PSV ineens. Dat sprak mij meteen enorm aan. Ik ben ingegaan op de uitnodiging en na een goed gesprek sta ik hier. Sportief is dit voor mij de beste keuze”, aldus de verdediger.

‘Trots’
De Haas speelde namens Jong AZ inmiddels enkele duels in de Keuken Kampioen Divisie. Komend seizoen hoopt hij dat ook te doen namens Jong PSV dat dan gecoacht wordt door Peter Uneken, met als doel door te breken richting het eerste elftal van PSV. “Als PSV belt, dan ben je gewoon trots. Een topclub in Nederland, daar word je niet zomaar voor gevraagd. Ik hoop bij Jong zo goed mogelijk te presteren en dan zo snel mogelijk de overstap naar het eerste te kunnen maken.”

Bekijk ook