PSV contracteert Joel Drommel

Artikel
PSV contracteert Joel Drommel

Joel Drommel (24) verruilt FC Twente aan het einde van het seizoen voor PSV. De doelman uit Bussum heeft zich tot 2026 aan PSV verbonden. ‘Met Joël beschikken we komend seizoen over een talentvolle doelman die er direct staat en potentie heeft nog beter te worden’, zegt Technisch Manager John de Jong.

Kwaliteit en potentie
Drommel debuteerde zes seizoenen geleden in de Eredivisie voor FC Twente en speelde sindsdien meer dan honderd wedstrijden in het eerste van de club uit Enschede. In het seizoen 2018-2019 was hij basisspeler van de ploeg die kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie en daarna groeide hij uit tot onbetwiste nummer één en (reserve)aanvoerder van FC Twente in de Eredivisie. “Joël heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ontzettend veel ervaring op het hoogste niveau”, aldus De Jong. “Hij is één van de meest beloftevolle keepers van Nederland en de Eredivisie. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentie.”

Keepersbestand
Met het contracteren van Drommel speelt PSV in op wijzigingen in het keepersbestand van de club. “Met het aanstaande vertrek van Lars Unnerstall en de mogelijkheid dat Yvon Mvogo terugkeert naar RB Leipzig in ons achterhoofd, wilden we er zeker van zijn bij de start van het seizoen te beschikken over een betrouwbare keeper die de kwaliteiten heeft om voor PSV te spelen”, vervolgt De Jong. “Dat is met het aantrekken van Joël gelukt. Daarnaast beschikken we met Maxime Delanghe en Vincent Müller over twee talentvolle keepers die dit seizoen gegroeid zijn door trainingen bij de A-selectie en wedstrijdminuten met Jong PSV.”

Zinnen op PSV
Drommel werd deze week door PSV medisch gekeurd en daarna ontvangen in het Philips Stadion. PSV en FC Twente bereikten eerder een akkoord over een transfersom voor de keeper. “Vanaf het eerste gesprek, heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet”, zegt Drommel. “De club en Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik wil het seizoen goed afsluiten en kijk enorm uit om daarna aan te sluiten bij PSV en kennis te maken met de spelersgroep en overige stafleden.”