PSV contracteert Duitse verdediger Schwaab

Artikel
PSV contracteert Duitse verdediger Schwaab

PSV heeft de Duitse verdediger Daniel Schwaab (27) vastgelegd. Maandagmiddag zette Schwaab zijn handtekening onder een contract dat hem de komende drie seizoenen aan PSV verbindt. De voormalig Duits jeugdinternational komt transfervrij over van VfB Stuttgart, waar zijn contract deze zomer afliep.

‘Supergesprek met Brands’
Daniel Schwaab (Waldkirch, 23 augustus 1988) is een rechtsbenige verdediger die als rechtsachter en centrale verdediger kan spelen. De afgelopen drie seizoenen stond hij onder contract bij VfB Stuttgart, waarvoor hij 92 wedstrijden in de 1. Bundesliga speelde. Schwaab voegt zich direct bij de selectie die later vandaag (maandag) naar Zwitserland vertrekt. “Ik was hier twee weken geleden voor het eerst en had toen een supergesprek met Marcel Brands. Hij heeft me volledig overtuigd om hier te komen spelen. Hij heeft me uitgelegd hoe PSV wil spelen en dat is op een manier zoals ik het ook graag doe. Daarom heb ik deze stap gemaakt”, aldus Schwaab in een eerste reactie tegen PSV TV.

Europees kampioen O21
Schwaab werd opgeleid door SC Freiburg, de club waar hij in 2006 voor debuteerde. Het seizoen erop groeide de Duitser uit tot basisspeler en was dat het seizoen erop ook toen SC Freiburg kampioen van de 2. Bundesliga werd. Na die titel vertrok Schwaab naar Bayer Leverkusen, om in de zomer van 2013 over te stappen naar VfB Stuttgart. In totaal speelde Schwaab tot nu toe 188 wedstrijden in de 1. Bundesliga (één treffer), 91 in de 2. Bundesliga (vijf treffers), twaalf Europa League-duels en ook heeft Schwaab ervaring in de UEFA Champions League. In 2009 won hij met generatiegenoten als Mesut Özil de Europese titel met Duitsland onder 21, het team waarvoor hij in totaal 24 duels speelde. Schwaab is na Horst Nussbaum, Horst Dieter Strich, Jean Willrich & Georg Koch de vijfde Duitser bij PSV.

Brands: ‘Volgen Daniel al lang’
Marcel Brands stelde Schwaab maandagmiddag op De Herdgang voor aan de pers. Tegen hen vertelde hij dat PSV Schwaab al langer op het lijstje had staan en na het vertrek van Jeffrey Bruma direct benaderde voor de opvolging. “We kennen Daniel al uit zijn tijd bij Bayer Leverkusen en de Duitse nationale jeugdploegen. Toen hij bij Bayer speelde hebben we hem al eens gepolst. Destijds koos hij voor Stuttgart, maar we zijn hem altijd blijven volgen. Deze zomer meldden we ons opnieuw en hij heeft er vervolgens goed over nagedacht, Eindhoven verkend en zich verdiept in PSV. We zijn ontzettend blij dat hij hier heeft getekend.”

Het is rond. Daniel Schwaab is de komende drie seizoenen speler van PSV Het is rond. Daniel Schwaab is de komende drie seizoenen speler van PSV