PSV contracteert beloftevolle Rosario

Artikel
PSV contracteert beloftevolle Rosario

PSV heeft de beloftevolle middenvelder Pablo Rosario vastgelegd. De 19-jarige Rosario doorstond maandagmiddag met succes zijn medische keuring en komt per direct over van Almere City FC. Op De Herdgang signeerde hij maandagavond een contract dat hem voor vier jaar aan PSV verbindt.

Van Almere naar Eindhoven
Amsterdammer Pablo Rosario begon met voetballen bij amateurclub DWS waar hij speelde tot hij gescout werd door Ajax. Na vier jaar in de Amsterdamse jeugdopleiding vertrok hij in 2014 naar Almere City FC, waar hij afgelopen seizoen doorbrak. Rosario speelde nagenoeg alle wedstrijden voor Almere City FC in de Jupiler League (34) en scoorde daarin driemaal. De middenvelder voegt zich direct aan bij de selectie van Jong PSV, dat vrijdag zijn laatste oefenwedstrijd speelt.

‘Ga de uitdaging graag aan’
Deze maand was Rosario evenals clubgenoten Steven Bergwijn, Yanick van Osch, Jurich Carolina, Kenneth Paal, Laros Duarte en Sam Lammers actief op het EK O19. Daar stond hij ieder duel van Oranje in de basis. Tijdens het toernooi kwam de toen nog aanstaande overstap naar PSV al even ter sprake. “Toen er berichten in de media over verschenen, zeiden die jongens gelijk dat ik naar PSV moest komen”, vertelt Rosario bij PSV TV. “Het is leuk dat ik meteen een paar jongens ken. Ik ben ook heel blij dat ik de stap heb gemaakt. Dit is een mooie en grote stap, maar ik wil deze uitdaging graag aangaan.”

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video