PSV contracteert Australiër Behich

Artikel
PSV contracteert Australiër Behich

PSV heeft zich per direct versterkt met Australisch international Aziz Behich. De 27-jarige vleugelverdediger komt over van de Tukse club Bursaspor en ondertekent in Eindhoven een contract tot medio 2022.

Bekende van Van Bommel   
Aziz Eraltay Behich (Melbourne, 16 december 1990) is een verdediger die doorgaans als linksback speelt en een goede bekende van Mark van Bommel. Hij maakte het afgelopen WK onderdeel uit van de selectie van Australië, waar Van Bommel assistent-coach was. Behich kwam alle duels op het WK in actie. De 26-voudig international (twee treffers) begon zijn voetbalcarrière in zijn thuisland bij Melbourne Victory en speelde in de A-League later 89 duels voor Melbourne City FC.

‘Onvoorstelbaar’
Nadat hij in 2013 al overstapte naar Bursaspor, maar na een half jaar opnieuw een seizoen lang voor Melbourne City uitkwam, brak Behich in het seizoen 2014-2015 definitief door in Turkije. Sindsdien speelde de linkervleugelverdediger ruim 140 wedstrijden voor de Turkse Süper Lig-club, waarin hij zes keer doel trof. “Ik kijk er ontzettend naar uit om hier te gaan spelen. Ik was woensdag bij de wedstrijd, de manier waarop de fans tekeergingen was onvoorstelbaar”, sprak Behich donderdag bij zijn medische keuring.

Vierde Australiër
Behich is na Archie Thompson, Jason Culina en Trent Sainsbury de vierde Australiër bij PSV. “Je krijgt niet iedere dag de kans om bij een prestigieuze club als PSV te spelen. Het viel me meteen op hoe erg de supporters hier met het team meeleven. Daarnaast speelt PSV goed voetbal, voetbal waar ik van houd”, aldus Behich die door hoofdcoach Mark van Bommel werd verleid de overstap naar Eindhoven te maken. “Hij belde me of ik interesse had in een overstap en vanaf dat moment was mijn keuze gemaakt. Mark is geweldige coach en naast hem overtuigde ook Trent Sainsbury me. Hij pushte me bijna dagelijks om ook naar PSV te komen.”

Bekijk ook