PSV breekt contract Noni Madueke open

Artikel
PSV breekt contract Noni Madueke open

PSV heeft het contract van Noni Madueke opengebroken en verlengd tot medio 2025. De 19-jarige buitenspeler tekende woensdagmiddag in het Philips Stadion een verbintenis waarmee hij zijn toekomst aan de club verbindt.

Belangrijk
Het nieuwe contract is een beloning voor de stormachtige ontwikkeling die Madueke momenteel doormaakt. De rechtsbuiten toonde vorig seizoen al zijn kwaliteiten en effectiviteit aan het PSV-publiek (9 goals en 6 assists in 1303 minuten) en heeft dit in het huidige seizoen doorgetrokken. Hij is vroeg in het seizoen al belangrijk en beslissend voor het elftal van hoofdcoach Roger Schmidt. In 9 duels was Madueke goed voor 6 goals en 1 assist, waaronder twee treffers in de gewonnen Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax.

Ontwikkeling
Anderhalf jaar geleden, op de verjaardag van Noni, brak PSV het contract van het Engelse talent al eerder open tot de zomer van 2024. Madueke had toen net zijn basisdebuut gemaakt in het eerste elftal. ‘Dat was een bijzonder moment natuurlijk. Sinds ik hier ben, merk ik aan alles dat dit de beste plek is om me te ontwikkelen. Ik heb daarom ook geen moment getwijfeld hier langer te blijven’, aldus Madueke in maart 2020. Ook nu is hij verheugd om langer bij PSV te blijven: ‘Ik heb me vanaf dag één thuis gevoeld bij PSV. We gaan er samen een mooie tijd van maken in Eindhoven, met prachtige voetbalavonden’.  

De Jong: ‘Beloning voor Noni’
Directeur Voetbalzaken John de Jong is blij dat Madueke langer in Eindhoven blijft: ‘Er was veel belangstelling van buitenlandse clubs voor Noni, maar wij wilden Noni graag nog langer verbinden aan PSV. Na goede gesprekken met Noni en zijn familie is het gelukt om zijn contract tot en met 2025 te verlengen. Wij zijn als club heel blij dat Noni blijft en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking.’

Bekijk ook