PSV breekt contract Michal Sadílek open

PSV breekt contract Michal Sadílek open
2 min

PSV heeft het contract van Michal Sadílek opengebroken en verlengd. De Tsjechisch belofte-international zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot 2022. Daarin is een optie op nog een extra jaar opgenomen. ‘Ik zie dit contract als een beloning voor de arbeid van de afgelopen jaren.’

Stormachtig
Dat zei de 20-jarige Tsjech direct nadat hij zijn nieuwe verbintenis van zijn paraaf had voorzien. Sadílek, dinsdag nog basisspeler tijdens PSV - FC Basel, maakt een stormachtige ontwikkeling door. Nog geen anderhalf jaar geleden werd hij als aanvoerder, samen met Mark van Bommel, kampioen met PSV O19. Daarna stapte hij over naar Jong PSV om binnen enkele maanden alweer over te stappen naar PSV 1.

Een debuut in het eerste ging daar nog aan vooraf, net als zijn eerste goal in de Eredivisie (thuis tegen AZ) en debuut in de UEFA Champions League. In Milaan, bij Internazionale, viel hij in en liet hij opnieuw een sterke indruk achter. Vervolgens maakte Sadílek ook zijn eerste minuten als basisspeler van PSV, waarvoor hij vorig seizoen in totaal 11 competitiewedstrijden speelde. Een volgend hoogtepunt volgde afgelopen lente met een eerste oproep voor het Tsjechisch nationale team.

Onbekend  
“Toen ik hier kwam was ik nog een onbekende speler. Nu, vier jaar later heb ik al meerdere wedstrijden mogen spelen en ben ik lid van het eerste elftal. Of ik sindsdien veel ben veranderd? Ik ben denk ik nog altijd even lang als toen”, grapte Sadílek om daarna zijn verhaal serieus te vervolgen. “Ik heb de afgelopen jaren prachtige dingen meegemaakt. Ben sterker en beter geworden. Dit is het volgende mooie en speciale moment. Ik hoop dat er nog vele mooie mogen volgen.”