PSV breekt contract Madueke open

Artikel
PSV breekt contract Madueke open

PSV heeft het contract van Noni Madueke opengebroken en verlengd tot en met de zomer van 2024. Het Engelse talent dat afgelopen zondag zijn basisdebuut maakte, tekende op zijn 18e verjaardag een nieuw en verbeterd contract. ‘Ik weet zeker dat er hier nog veel mooie momenten gaan komen.’

Bewuste keuze
Chukwunonso 'Noni' Madueke koos twee seizoenen geleden bewust voor de jeugdopleiding van PSV om zijn talent te kunnen ontwikkelen. De middenvelder annex aanvaller stond toen al te boek als één van de grotere Engelse talenten van zijn lichting en zag de route die PSV voor hem uitstippelde als ideaal voor zijn loopbaan. Via eerst PSV onder 17, vervolgens PSV onder 19 en Jong PSV zou Madueke kunnen doorstromen tot het eerste elftal van PSV. Een traject dat hij met verve doorliep. “Ik heb hier al veel moois gekregen”, blikt Madueke terug. “Van de stappen die ik zette onder mijn jeugdtrainers tot mijn eerste minuten in het eerste. Ik ben met grote sprongen vooruitgegaan en dit nieuwe contract is een prachtige volgende stap. Het zorgt voor nog meer motivatie om iedere dag het beste uit mezelf te halen.”

Voorbeeld
Technisch manager John de Jong was in 2018 uitvoerig betrokken bij de overstap van Madueke naar PSV. “Noni is een voorbeeld voor de talenten uit onze opleiding, maar ook voor andere Engelse toptalenten”, zegt hij in een reactie. “Wij stippelen met onze talenten een traject uit met zicht op PSV 1. De spelers zelf hebben vervolgens de sleutel in handen. Vanaf het begin was er de overtuiging dat Noni het traject succesvol zou doorlopen. Bij ons, maar vooral ook bij hem zelf. Hij koppelt talent aan de wil om te werken en weet tegelijkertijd dat dit pas het begin is. Dit nieuwe contract heeft Noni echt zelf verdiend. Bij ons is kwaliteit leidend, niet leeftijd.”

In de eerste maanden van dit seizoen speelde Madueke nog onder de vleugels van Ruud van Nistelrooy bij PSV onder 19. Daar maakte hij indruk, waarna hij deze winter definitief doorschoof naar Jong PSV. Daar blonk hij in zijn debuutwedstrijd direct uit met onder meer zijn eerste treffer na een knappe solo. Daarna vertrok hij op trainingskamp met het eerste, waar hij opnieuw een goede indruk achterliet. Het leidde op 19 januari van dit jaar tot zijn debuut in het eerste. Na nog een invalbeurt debuteerde Madueke afgelopen zondag tegen FC Groningen in de basiself van PSV.

‘PSV het beste voor mijn ontwikkeling’
“Dat was een bijzonder moment natuurlijk”, reageert de Engelsman. “Sinds ik hier ben, merk ik aan alles dat dit de beste plek is om me te ontwikkelen. Ik heb daarom ook geen moment getwijfeld hier langer te blijven. Tot nu toe is PSV een succesverhaal en ik weet zeker dat er hier nog veel mooie momenten gaan komen.”