PSV breekt contract Jordan Teze open

Artikel
PSV breekt contract Jordan Teze open

PSV heeft het contract van Jordan Teze opengebroken en verlengd tot medio 2024. Vrijdagmiddag tekende de 21-jarige verdediger in het Philips Stadion een nieuwe verbintenis waarmee hij zijn toekomst aan de club verbindt.

Doorbraak
Het nieuwe contract is de bevestiging van de grote stappen die Teze het afgelopen jaar heeft gezet. In december 2019 werd de geboren Groninger door Technisch Manager John de Jong en interim-trainer Ernest Faber definitief overgeheveld naar de A-selectie. Dat gebeurde direct nadat hij zijn eerste volledige wedstrijd in het eerste team had gespeeld. Met de komst van Roger Schmidt greep de verdedig deze zomer zijn kans tijdens de voorbereiding. Teze speelde zichzelf in de basisformatie en kwam tot op heden tot elf optredens. Alle als basisspeler. “Het is ondanks de bizarre afgelopen maanden voor mij persoonlijk een heel mooi jaar geworden”, zegt Teze in een reactie op zijn contractverlenging. “Er is ontzettend veel gebeurd. Ik ben trots op mijn ontwikkeling, maar weet ook dat er nog veel meer aan komt. Daar richt ik me op.”

De Jong: ‘Eigen verdienste van Jordan’  
De centrale verdediger annex rechtsback speelt sinds 2007 bij PSV en behoort tot dezelfde generatie als selectiespelers Cody Gakpo en Armando Obispo. Technisch Manager John de Jong: “Jordan is een goed voorbeeld van een speler die de route heeft afgelegd van de jeugd naar het eerste elftal. Hij heeft dit contract helemaal zelf verdiend. Sinds zijn debuut voor Jong PSV in 2017 heeft hij stap voor stap toegewerkt naar een volwaardige positie in het eerste elftal van PSV. Dat ging niet altijd vanzelf, maar Jordan heeft volgehouden. Dat is volledig zijn eigen verdienste en het past in de visie van PSV om hem hiervoor te belonen.”

Carrière
Teze debuteerde op 20 oktober 2017 in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd Jong PSV - RKC Waalwijk. Als basisspeler won Teze met 3-2, zijn eerste doelpunt volgde op 29 januari 2018 in de stadsderby met FC Eindhoven. Op 25 augustus debuteerde Teze in het eerste elftal van PSV. Tegen PEC Zwolle viel hij een kwartier voor tijd in voor Denzel Dumfries. Ruim een jaar later volgde zijn eerste basisplaats, opnieuw tegen PEC Zwolle. Teze is eveneens international voor Jong Oranje.