PSV besluit trainingskamp met tweede zege

PSV heeft het trainingskamp in Duistland afgesloten met wederom een overwinning. Ditmaal werd KFC Uerdingen verslagen. Daags na de 3-0 zege op SC Verl werd het 3-0.

Gakpo trefzeker
Hoewel Roger Schmidt in vergelijking met zaterdag zijn beide elftallen wat door elkaar husselde, begon drievoudig doelpuntenmaker Noni Madueke opnieuw vanaf de aftrap bij PSV. Het was echter zijn collega-aanvaller Cody Gakpo die al vroeg in de wedstrijd de aandacht op zich vestigde. De Eindhovenaar werd na een minuut of tien in de as van het veld aangespeeld, draaide open en trof met een droog schot van een meter of twintig doel: 1-0.

Overwicht
PSV hield in het restant van de eerste helft een flink overwicht, maar kon dat onvoldoende omzetten tot mogelijkheden of nog grotere kansen. Eenmaal glipte Noni Madueke door de defensie heen. Zijn schot werd vervolgens gekeerd door de doelman van de Duitse derdedivisionist, waarna Mauro net te ver was doorgelopen om in de rebound gevaar te stichten. Zodoende zochten PSV en KFC Uerdingen met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op.

Madueke viert de 1-0 met Gakpo Madueke viert de 1-0 met Gakpo

Blessure Guti
In de tweede helft ruimde de technische staf van PSV een plekje in voor Richard Ledezma. De Amerikaan vormde samen met Ritsu Doan het meest offensieve tweetal op het middenveld. Laatstgenoemde trof na een uur spelen de paal en zag niet veel later dat Érick Gutiérrez met een blessure het veld moest verlaten. De Mexicaan werd nog tijdens zijn behandeling vervangen door Chris Gloster.

Lammers verdubbelt
Bij Uerdingen viel dan weer de invalbeurt van voormalig PSV-speler Peter van Ooijen op. Hij maakt van dichtbij mee dat één van zijn voormalig teamgenoten de score verdubbelde. Sam Lammers tekende een kwartier voor tijd op een voor hem kenmerkende manier voor de 2-0. De spits speelde zichzelf knap vrij en vond de ruimte achter de Duitse goalie. Een dikke vijf minuten later maakte hij na een combinatie met Ledezma ook de 3-0.

Opstelling PSV voor rust
Zoet; Rigo, Teze, Viergeveri, Mauro; Rosario, Ihattaren, Bruma, Gakpo; Romero, Madueke
Opstelling PSV na rust
Unnerstall; Dumfries, Baumgartl, Boscagli, Sadílek; Gutiérrez(Gloster/65), Hendrix; Ledezma, Doan; Piroe, Lammers

Lammers zag gisteren nog een treffer worden afgekeurd, maar scoorde zondagmiddag wel Lammers zag gisteren nog een treffer worden afgekeurd, maar scoorde zondagmiddag wel