PSV benoemt Romário tot ambassadeur in Brazilië

PSV benoemt Romário tot ambassadeur in Brazilië
2 min

Romário de Souza Faria heeft ‘ja’ gezegd op het verzoek van PSV om ambassadeur van de club te worden in Brazilië. “PSV is mijn club, ik vind het een grote eer om deze nieuwe rol te krijgen.” De voormalig wereldvoetballer van het jaar is deze week in Eindhoven op uitnodiging van hoofdsponsor energiedirect.nl in Eindhoven en keert in het nieuwe seizoen terug voor een officiële inauguratie. “Daar kijk ik erg naar uit, want het voelt fantastisch om hier terug te zijn”, aldus de clubicoon.

Gezicht van PSV 
Het ambassadeurschap van PSV houdt in dat Romário beschikbaar is om in Brazilië als gezicht van PSV op te treden. “Hij heeft toegezegd dat we hem kunnen inzetten op alle gebieden waarvan wij denken dat hij van toegevoegde waarde kan zijn”, zegt commercieel directeur Frans Janssen, die met Romário sprak over een nieuwe rol bij PSV. “Romário is een legende, in Eindhoven, in Brazilië, eigenlijk overal. Het is fantastisch dat iemand met zijn status zich voor onze club wil inzetten.”

Spontaan 
Tijdens een ontmoeting met fans en sponsors van PSV bevestigde Romário op een vraag uit het publiek spontaan dat hij in de rol van ambassadeur bij PSV terugkeert. Eerder dit seizoen werden de Mexicaanse ex-PSV’ers Carlos Salcido en Francisco Rodriguez door PSV tot ambassadeur van PSV in Mexico benoemd.

Serieus 
“Natuurlijk zijn dit eretitels, maar wel met een zeer serieuze ondertoon”, zegt Frans Janssen tot slot. “Met Salcido en Rodriguez zijn volwassen afspraken gemaakt over hun inzetbaarheid. Carlos heeft inmiddels in een commercieel traject voor een sponsor een eerste bijdrage geleverd. Met Romário maken we soortgelijke afspraken.”