PSV benoemt Mart van den Heuvel tot ambassadeur

PSV benoemt Mart van den Heuvel tot ambassadeur
2 min

PSV heeft Teammanager Mart van den Heuvel tot ambassadeur benoemd. De Veldhovenaar krijgt die eer vanwege zijn verdiensten voor PSV in de voorbije vier decennia

Betrokken
Van den Heuvel viert binnenkort zijn 67e verjaardag en doet na dit seizoen een stapje terug. Hij blijft betrokken bij de begeleiding van de spelers en hun families en zal als ambassadeur PSV op diverse fronten vertegenwoordigen. Eerder kregen Willy van der Kuijlen, Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez en Luuk de Jong de eretitel ambassadeur van PSV.

Eerste niet-speler
Van den Heuvel is de eerste ambassadeur die niet voor PSV als speler actief was. “En dat zegt alles over de verdiensten van Mart”, vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands. “Je kunt bij ons deze eretitel krijgen als je PSV ergens ter wereld op de kaart hebt gezet of wanneer je een bepaalde periode van grote waarde bent geweest. Bij Mart duurt die periode van grote waarde inmiddels om en nabij de veertig jaar. Hij is clubman pur sang, een PSV'er die al jaren voornamelijk achter de schermen een belangrijke rol speelt. In goede en slechte tijden is Mart de rust zelve en dat is in de voetballerij een groot goed. We zijn er ontzettend blij mee dat hij ook na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd voor ons beschikbaar blijft.”

Inauguratie op later moment
Van den Heuvel vierde als staflid van de A-selectie liefst zeventien landskampioenschappen met PSV. Hij begon eind jaren zeventig als verzorger bij PSV 2, gaf leiding aan het PSV-internaat, stroomde als masseur door naar het eerste elftal en werd uiteindelijk teammanager. Sinds het seizoen 1988/1989 miste Mart van den Heuvel tot dit seizoen geen enkele officiële en vriendschappelijke wedstrijd. Vlak voor de competitie gestaakt werd, ontbrak hij twee keer op de reservebank omdat hij een nieuwe heup had gekregen. Na de Coronacrisis zal PSV een geschikt moment vinden om Van den Heuvel officieel te inaugureren als ambassadeur.