PSV begint seizoen met uitwedstrijd bij Heracles Almelo

Artikel
PSV begint seizoen met uitwedstrijd bij Heracles Almelo

PSV begint het seizoen op zaterdag 14 augustus met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB woensdagochtend presteerde. De eerste thuiswedstrijd van PSV vindt een week later plaats. Promovendus SC Cambuur komt dan naar het Philips Stadion.

Eerste topper
De eerste topwedstrijd speelt PSV al in speelronde 4. Op zaterdag 11 september reist de ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt naar Alkmaar voor een duel met AZ, zo staat in het concept programma van de voetbalbond. Een week later is het PSV - Feyenoord. Jong PSV begint overigens al een week voor PSV aan de competitie. De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 6 augustus en Jong PSV speelt dan een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. PSV voetbalt in dat weekeinde om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax.

Publiek in stadions
De KNVB meldt verder dat het demissionair kabinet voornemens is om per 1 juli bij grote evenementen weer publiek toe te staan op basis van volledige vaccinatie of een negatieve coronatest. In het persbericht van de voetbalbond staat: dit wordt momenteel nader uitgewerkt door de overheid en op korte termijn gepresenteerd. De betaald voetbalcompetities zullen in ieder geval van start gaan met beperkt publiek. Als de positieve ontwikkelingen van de coronapandemie doorzetten, kan zo snel mogelijk worden toegewerkt naar een optimale bezettingsgraad bij voorkeur – en niet langer dan noodzakelijk - weer zonder coronatesten.

Wijzigingen
De KNVB voert eventueel nog enkele wijzigingen aan het programma door vanwege de prestaties van de Europese deelnemers (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse). Na 3 augustus wordt gekeken of er aanpassingen nodig zijn op het programma van die vijf clubs. Ook later in het seizoen kunnen nog wijzigingen volgen. In december worden de speeldagen en tijden voor de latere speelrondes (vanaf 22) bekendgemaakt.

Bekijk hier het conceptprogramma

Bekijk ook