PSV baalt van beslissingen KNVB

Artikel
PSV baalt van beslissingen KNVB

Met teleurstelling heeft PSV vanochtend kennisgenomen van de beslissing van de KNVB om wederom geen gehoor te geven aan een verzoek om het thuisduel met ADO Den Haag te verplaatsen. 'We spelen, maar we houden hier een hele nare smaak aan over', aldus Algemeen Directeur Toon Gerbrands.

Uitermate teleurgesteld
Eerder deze week verzocht de clubleiding de KNVB het thuisduel met ADO Den Haag te verplaatsen in het kader van de veranderagenda Eredivisie. PSV wil zich graag zo optimaal als mogelijk voorbereiden op de Europa Leaguewedstrijd tegen PAOK Thessaloniki, komende donderdag in Griekenland. Door langdurige blessures en overbelasting bij andere spelers dreigt een kaalslag in de spelersgroep. Twee jaar geleden spraken de clubs in de Eredivisie samen af om Europese belangen indien mogelijk voorrang te geven. Dit omdat daar het totale Nederlandse voetbal van profiteert. Aan het begin van dit seizoen werd vervolgens afgesproken dat de Europees spelende clubs, naast de reeds bestaande financiële afdracht vanuit de veranderagenda, een deel van de Europese inkomsten afstaan in het kader van de solidariteit aan de andere clubs. “Wij vinden nog steeds dat we die aanvraag volledig terecht ingediend hebben, maar krijgen geen gehoor. Dat was al uitermate teleurstellend”, aldus Gerbrands.

Dertien A-selectie-spelers afwezig
Naast de vier ‘reguliere’ blessures en de problemen met spelers die overbelast zijn, heeft PSV te maken met inmiddels negen Corona-gevallen in de A-selectie. Ook Jorrit Hendrix en Vincent Müller zijn dit weekend positief bevonden. Eerder werden Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever positief getest.

Gezondheidsgevaar
Bij Jong PSV zijn vijf spelers positief: Shurandy Sambo, Justin De Haas, Djenairo Daniels, Cheick Touré en Kyan van Dorp. “We kunnen net aan voldoen aan het minimaal aantal spelers”, zegt Gerbrands. “Naar de letter van de afspraken die zijn gemaakt over voetballen in Coronatijd moeten we spelen, maar er staan vanmiddag spelers op het veld die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege dreigende overbelasting en dus kans op blessures. De KNVB is exact op de hoogte van de medische status van hen, maar weigert maatwerk toe te passen. Los van Corona; ook voor deze spelers is hun gezondheid in gevaar. Het is een bizarre samenloop van omstandigheden en daar moet naar gehandeld kunnen worden. De weigering om ons tegemoet te komen valt ons ontzettend tegen.”