PSV adviseert KNVB om betaald voetbal definitief te staken

PSV adviseert KNVB om betaald voetbal definitief te staken
2 min

PSV heeft de KNVB vanmiddag geadviseerd om alle lopende profcompetities definitief te staken. Deze raadgeving is inmiddels ook gedeeld met de andere clubs en de ECV. “Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden uit te spelen”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands.

"Ten eerste omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zitten in de regio die het hardste getroffen is. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Dan heeft voetbal geen prioriteit meer. Daarnaast zijn we van mening dat het doorspelen in de zomer, zoals de UEFA gisteren heeft voorgesteld, niet haalbaar is. Wat doen we dan bijvoorbeeld met spelers die tot en met 30 juni onder contract staan? En zo zijn er nog wel meer niet te beantwoorden vraagstukken.”

PSV hecht grote waarde aan de zorgvuldigheid van het lastige proces waarin ook het betaald voetbal terecht is gekomen. “We hebben in de voorbije weken als bedrijfstak gezamenlijk naar alle scenario’s gekeken”, vervolgt Gerbrands. “De ontwikkelingen van het coronavirus en het daarbij horende advies vanuit de overheid zijn telkens leidend geweest. Het voorstel van de UEFA om indien mogelijk de competitie uit te spelen hebben wij eerst intern en daarna in de daarvoor bedoelde vergaderingen besproken. Onze conclusie hebben we middels een advies aan de voetbalbond duidelijk gemaakt en we hopen dat ze er opvolging aan geven.”