PSV Academy levert opnieuw contractspelers

Artikel
PSV Academy levert opnieuw contractspelers

PSV heeft zeven jeugdspelers langdurig aan de club gebonden. Julian Kwaaitaal, Sven van de Plas, Mattheo Dams, Tim van de Heuvel, Jesper Uneken, Koen Jansen en Niek Schiks hebben afgelopen week hun handtekening gezet onder hun eerste PSV-contract.

Julian Kwaaitaal (16) - aanvaller
De 16-jarige Julian Kwaaitaal speelt sinds het seizoen 2019-2020 in de PSV Academy. Kwaaitaal is een aanvaller uit Eindhoven, die afgelopen seizoen uitkwam voor PSV O16 en voor zijn komst naar de club bij stadgenoot FC Eindhoven voetbalde. Kwaaitaal sluit komend seizoen aan bij PSV O17. Zijn contract loopt tot 2024.

Sven van der Plas (15) - verdediger
Ook Sven van der Plas kwam afgelopen seizoen uit voor PSV O16. De centrale verdediger uit Katwijk werd een jaar geleden in de jeugdopleiding van PSV opgenomen, nadat hij eerder in zijn geboorteplaats bij Quick Boys speelde. Van der Plas heeft een contract tot medio 2024 getekend.

Matteo Dams (17) - middenvelder
Matteo Dams is een Belgische middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan en al sinds 2012 in de PSV Academy speelt. Hij doorliep alle lichtingen vanaf de F-jeugd en speelde afgelopen seizoen bij PSV O17. Dams is jeugdinternational van België, linksbenig en ligt tot 2023 onder contract bij PSV.

Tim van den Heuvel (16) - middenvelder
Middenvelder Tim van de Heuvel heeft tot 2024 getekend en ook hij speelt al lange tijd in de PSV Academy. Na de F-jeugd, waar hij startte in seizoen 2013-2014, doorliep hij alle lichtingen tot en met PSV O17. De in Weert geboren Van de Heuvel komt ook volgend seizoen in dat elftal uit.

Jesper Uneken (16) - aanvaller
Jesper Uneken uit ’s-Hertogenbosch startte in de F-jeugd bij PSV en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023. De zoon van voormalig Jong PSV-trainer Peter Uneken is een centrumspits en kwam afgelopen seizoen uit voor PSV O17.

Koen Jansen (17) - verdediger
Linkervleugelverdediger Koen Jansen speelt sinds 2018 bij PSV. Hij kwam uit voor PSV O15, PSV O16 en PSV O18. Afgelopen seizoen zat hij al eens bij de wedstrijdselectie van Jong PSV. Jansen heeft een contract tot medio 2024 ondertekend.

Niek Schiks (17) - doelman
Doelman Niek Schiks uit Boxmeer staat tot 2024 onder contract bij PSV. Ook hij begon al op jonge leeftijd in de PSV Academy en stroomde gaandeweg de opleiding door tot PSV O18. Voordat hij naar De Herdgang ging, speelde Schiks in de jeugdopleiding van JVC Cuijk.

Later deze week stellen we de talenten in een video aan je voor. Houd PSV.nl en onze social media kanalen in de gaten.

Bekijk ook